Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Teorija in praksa 4/2022

Zadnja redna številka leta 2022 obsega 10 člankov, 7 slovenskih in 3 angleške. Obravnavane so teme trženja, področja družboslovnega raziskovanja, avtorji pišejo o moderni politiki oz. jedru političnosti, o prenovljenih čezatlantskih odnosih ter delitvi med urbanim in ruralnim na primeru volitev v Državni zbor in več. Vabljeni k branju!

28. december 2022 | TiP

Teorija in praksa 3/2022

Izšla je tretja redna številka revije Teorija in praksa, s tematskim sklopom in dvema rednima člankoma, objavljena v celoti v angleškem jeziku. Revija tokrat obsega šest znanstvenih člankov v okviru tematskega sklopa na temo globalne digitalne ekonomije, ki sta jo uredila gostujoča urednica prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela in prof. dr. Parameswar Nayak.

07. november 2022 | TiP

Teorija in praksa 2/2022

V poletni številki revije objavljamo članke o novi mednarodni ekonomski ureditvi, novem vključujočem globalnem gospodarskem redu, visokem šolstvu v času izzivov globalizaciji, kazalnikih človeške socialnosti, o populizmu v Sloveniji, odzivu na civilne krize ter o izzivih istospolno usmerjenih pripadnic in pripadnikov slovenske vojske,… Vabljeni k branju!

17. avgust 2022 | TiP

Teorija in praksa: Posebna številka / 2022

Ob šestdesetletnici študija in raziskovanja politologije v Sloveniji, je izšla posebna številka revije Teorija in praksa. Objavljamo članke avtorjev, ki predstavljajo in analizirajo posamezne vidike dosedanjega razvoja politologije kot študija, raziskovanja in njenega epistemološkega uresničevanja kot posebne znanosti o politiki v razmerju do dugih družboslovnih disciplin. Vabljeni k branju!

10. junij 2022 | TiP

Teorija in praksa 1/2022

Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil o vlogi države pri zaščiti temeljnih človekovih pravic in svoboščin, o učinkih potrošništva na politično kulturo ter o povezavi med pozitivnimi in obremenjujočimi izkušnjami v otroštvu in šolskim uspehom pri mladih v Sloveniji, o nemoči feminizma,...

17. maj 2022 | TiP