Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Boštjan Udovič s soavtorji objavil članek v prestižni znanstveni reviji na Kitajskem

Doc. dr. Boštjan Udovič iz Katedre za mednarodne odnose je skupaj z dr. Matevžem Raškovićem, Davorjem Vuchkovskim in dr. Barbaro Mörec objavil znanstveni članek Business student determinants of doing business: a 7-country study of national stereotypes and ethnic distance in former Yugoslavia v reviji Guoji shangwu yanjiu (International Business Research).

10. november 2017 | Dosežki, Raziskave

Nova raziskava v ADP: Pripravljenost na evakuacijo v primeru jedrske nesreče, 2012

V ADP so objavili raziskavo z naslovom "Pripravljenost na evakuacijo v primeru jedrske nesreče, 2012", ki preučuje pripravljenost prebivalstva, ustanov in podjetij, ki živijo oziroma delujejo v naseljih, ki se nahajajo v trikilometrskem pasu okoli Nuklearne elektrarne Krško, na evakuacijo v primeru jedrske nesreče.

19. oktober 2017 | Raziskave

Center za socialno psihologijo soorganiziral tretji Foodkom seminar

Center za socialno psihologijo (FDV UL) je letos že drugič gostil dvodnevni mednarodni seminar FOODKOM, ki je potekal 11. in 12. septembra v City Hotelu. Letos je potekalo tretje srečanje FOODKOM, na katerem so udeleženci in udeleženke prestavljali različne premisleke vezane na hrano, komuniciranje in embaliranje hrane.

18. september 2017 | Raziskave, Dogodek

[ADP] Nova raziskava: Očetje in delodajalci v akciji, 2015: Spletna anketa z zaposlenimi očeti

V Arhivu družboslovnih podatkov so objavili raziskavo z naslovom "Očetje in delodajalci v akciji, 2015: Spletna anketa z zaposlenimi očeti", ki preučuje trende očetovstva in očetovanja v navezavi na plačano delo.

31. avgust 2017 | Raziskave

[ADP] Nova raziskava: Ugotavljanje potreb starejših na območju Mestne občine Ljubljana, 2012

V Arhivu družboslovnih podatkov so objavili raziskavo z naslovom "Ugotavljanje potreb starejših na območju Mestne občine Ljubljana, 2012", ki jo je izdelala Fakulteta za socialno delo za Mestno občino Ljubljana (MOL) za potrebe pregleda življenjskih okoliščin starih ljudi in usmerjanja politik in ukrepov na tem področju.

28. avgust 2017 | Raziskave

Obisk v Kamerunu v okviru mednarodnega projekta

Na povabilo premierja Kameruna g. P. Yanga je ekipa projekta »Strenghtening social and political structures for gender equality in Cameroon« med 27.6. in 1.7. 2017 v Yaoundéu opravila pogovore z najvišjimi predstavniki kamerunske vlade.

06. julij 2017 | Raziskave

Prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA.

V četrtek, 22. junija, je na Fakulteti za družbene vede potekalo prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA.

28. junij 2017 | Raziskave, Dogodek

[Raziskave] Evropa potrebuje dodatne ponudbe za usposabljanje v robotiki in 3D tiskanju

Evropska anketna raziskava, ki je bila opravljena v okviru EU financiranega projekta ROTENA, je proučila pogoje, v katerih usposabljanje na področju robotike in 3D tiskanja uspeva v Evropi, z namenom oblikovanja priporočil o tem kakšne strategije bi morale organizacije sprejeti za spodbujanje takšnega usposabljanja.

23. junij 2017 | Raziskave

Dr. Petra Roter o etničnem dejavniku pri volitvah

Izr. prof. dr. Petra Roter je prispevala poglavje v pravkar objavljenem zborniku z naslovom Electoral Rights in Europe: Advances and Challenges, ki sta ga uredila Helen Hardman in Brice Dickson in je izšel pri založbi Routledge.

12. junij 2017 | Raziskave

[Znanost] Nova spoznanja o interesnem predstavništvu v okviru mnogoravenskega političnega sistema EU

Danica Fink-Hafner, Mitja Hafner-Fink in Meta Novak so v soavtorstvu z Rainerjem Eisingom, Danielom Raschem in Patrycjo Rozbicko objavili članek »Who says what to whom? Alignments and arguments in EU policy-making« v prestižni mednarodni znanstveni reviji West European Politics.

30. maj 2017 | Raziskave, Publikacija