Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Študentka in študent naše fakultete nastopila na 31. poletni univerzijadi v Čengduju

Med 28. julijem in 8. avgustom je na Kitajskem potekala 31. poletna univerzijada, ki sta se je udeležila tudi dva naša študenta Jagoda Tkalec (streljanje s pištolo) in Timon Grubar (sabljanje – meč).

23. avgust 2023 | Dosežki

Akademik dr. Zdravko Mlinar prejel najvišje priznanje Častni občan Občine Žiri

Življenjski opus akademika dr. Zdravka Mlinarja nosi v slovenskem družboslovju velik pomen tako na nacionalni, mednarodni in žirovski ravni.

11. avgust 2023 | Dosežki

Zbirka učnih gradiv o mednarodnem poslovanju MNCwhispering prejemnica nagrade Akademije mednarodnega poslovanja za inovacijo v poučevanju 2023

Del zmagovalne ekipe, ki je razvila zbirko, so tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger. Iskrene čestitke!

19. julij 2023 | Dosežki, Projekti

Dr. Viktor Potočnik je postal prvi doktor znanosti prenovljenega 4-letnega doktorskega študijskega programa

Dr. Viktor Potočnik je uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo in postal prvi doktor znanosti 4-letnega interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Humanistika in družboslovje na FDV.

10. julij 2023 | Dosežki, FDV

Kako zvenijo razmerja moči?

Dr. Nina Dragičević prejela nagrado dr. Ane Mayer Kansky za odmevno doktorsko delo v letu 2023. Prejemnici nagrade iskreno čestitamo!

22. junij 2023 | Dosežki

Priznanje Prometej znanosti projektu Agon(ija) epidemije

Slovenska znanstvena fundacija je priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022 podelila projektu Agon(ija) epidemije. V ekipi sta bila tudi dva pedagoga s Fakultete za družbene vede, in sicer izr. prof. dr. Bojana Lobe in izr. prof. dr. Andrej Lukšič.

08. junij 2023 | Dosežki

Študentki magistrskega programa Novinarstvo zmagovalki na mednarodnem študentskem novinarskem festivalu On the Record

V isti kategoriji sta tretje mesto zasedla tudi študentka in študent magistrskega programa Novinarstvo Anastasija Jović in Rene Markič, in sicer s prispevkom o vplivu umetne inteligence na študijski proces. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

31. maj 2023 | Dosežki, FDV

Knjiga prof. dr. Mitje Velikonje – Podobe nestrinjanja: Politični grafiti in street art postsocialistične tranzicije izšla pri ukrajinski založbi Helvetica

Knjiga je sprva izšla leta 2019 v angleščini, lani pa smo prejeli tudi slovenski prevod. Skupno je knjiga prevedena že v šest jezikov, med drugim tudi v srbščino, albanščino in makedonščino.

26. maj 2023 | Dosežki

Dr. Jana Arbeiter slovenska predstavnica Evropskega združenja za razvojne študije

Imenovanje je priznanje njenemu delu na področju razvojnih študij in trajnostnega razvoja.

17. maj 2023 | Dosežki

Akad. Slavku Splichalu čestitamo ob prejetju nagrade na Poljskem!

Akad. Slavko Splichal je prejemnik ''Nagrade Karol Jakubowic za medije in demokracijo'' za knjigo Datafication of Public Opinion and the Public Sphere: How Extraction Replaced Expression of Opinion (Upodatkovanje javnega mnenja in javne sfere: Kako je izluščanje nadomestilo izražanje mnenj).

16. maj 2023 | Dosežki