Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Študentke programa Komunikologija - Tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi prejele nagrado Vizije prihodnosti za načrtovani projekt Trajnostna FDV

S projektom bi se lahko vsebine družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v posamezno organizacijo vpeljale celostno in enotno, kar ustvarja ugodno okolje za širitev projekta tudi na raven UL.

29. december 2023 | Dosežki

Prispevek Učenje in širjenje znanja v čistih energetskih skupnostih prejel nagrado Odlični v znanosti

Prispevek, ki je nastal v soavtorstvu: doc. dr. Primoža Medveda, prof. dr. Tanje Kamin in prof. dr. Urše Golob Podnar, je prejel nagrado Odlični v znanosti na Dnevu ARIS 2023. Nagrajencem iskreno čestitamo!

07. december 2023 | Dosežki

Nagrajenci v Tednu Univerze

Univerza v Ljubljani je v sklopu Tedna Univerze tudi letos razglasila najodličnejše raziskovalne dosežke raziskovalk in raziskovalcev ter podelila častne nazive, plakate, nagrade in priznanja. Med nagrajenci so tudi predstavniki naše fakultete.

01. december 2023 | Dosežki

Prispevek doc. dr. Sare Atanasove in prof. dr. Gregorja Petriča prejel nagrado na Evropski konferenci o komuniciranju o zdravju

Prispevek z naslovom Proučevanje vpliva spletnih zdravstvenih skupnosti in značilnosti odnosa pacient-zdravnik na opolnomočenje v odnosu pacient-zdravnik: Pogledi pacientov z rakom in zdravnikov specialistov prejel nagrado za najboljši prispevek konference.

29. november 2023 | Dosežki, Znanost

24. Častni shod Fakultete za družbene vede

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na Fakulteti za družbene vede potekal 24. Častni shod FDV. S prireditvijo je fakulteta obeležila dosežke zaposlenih, študentk in študentov.

28. november 2023 | Dosežki, Dogodek

Prof. dr. Petra Roter imenovana za sopredsedujočo na Forumu o manjšinskih vprašanjih

Prof. Roter, ki je tudi predsednica Svetovalnega odbora pri Okvirni konvenciji Sveta Evrope za varstvo narodnih manjšin, bo prva Slovenka v vlogi sopredsedujoče Forumu o manjšinskih vprašanjih.

24. november 2023 | Dosežki

Prispevek o trajnosti in sindikatih prejel nagrado za najboljši prispevek na ugledni Elsevierjevi konferenci Global Cleaner Production Conference

Kaja Primc, Renata Erker in Darja Zabavnik z Inštituta za ekonomska raziskovanja ter Branko Bembič in Urša Golob s Centra za proučevanje organizacij in človeških virov so avtorji nagrajenega prispevka o trajnostnem prehodu in sindikatih. Prejemnikom nagrade iskreno čestitamo!

16. november 2023 | Dosežki

Študentka in študent naše fakultete nastopila na 31. poletni univerzijadi v Čengduju

Med 28. julijem in 8. avgustom je na Kitajskem potekala 31. poletna univerzijada, ki sta se je udeležila tudi dva naša študenta Jagoda Tkalec (streljanje s pištolo) in Timon Grubar (sabljanje – meč).

23. avgust 2023 | Dosežki

Akademik dr. Zdravko Mlinar prejel najvišje priznanje Častni občan Občine Žiri

Življenjski opus akademika dr. Zdravka Mlinarja nosi v slovenskem družboslovju velik pomen tako na nacionalni, mednarodni in žirovski ravni.

11. avgust 2023 | Dosežki

Zbirka učnih gradiv o mednarodnem poslovanju MNCwhispering prejemnica nagrade Akademije mednarodnega poslovanja za inovacijo v poučevanju 2023

Del zmagovalne ekipe, ki je razvila zbirko, so tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger. Iskrene čestitke!

19. julij 2023 | Dosežki, Projekti