Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Praznovanje 20 let delovanja Arhiva družboslovnih podatkov

V petek, 8. 12. 2017, so v Arhivu družboslovnih podatkov na Fakulteti za družbene vede obeležili 20 let delovanja. Arhiv družboslovnih podatkov predstavlja napredno nacionalno raziskovalno podatkovno infrastrukturo za družboslovje, ki je tesno vpeta v mednarodno okolje.

11. december 2017 | Dosežki, Dogodek

V okviru Tedna univerze podeljena številna priznanja in nagrade

Prvi teden decembra je na Univerzi v Ljubljani potekal Teden univerze. Na slavnostnih dogodkih, ki so potekali na rektoratu, so podelili številna priznanja in nagrade. Med prejemniki in prejemnicami so tudi številni zaposleni/-e in študenti/-tke Fakultete za družbene vede.

11. december 2017 | Dosežki, Dogodek

Častni shod Fakultete za družbene vede 2017

V ponedeljek, 4. 12. 2017, je ob 12. uri potekal Častni shod Fakultete za družbene vede. Podeljena so bila številna priznanja za izstopajoče dosežke študentov in zaposlenih. V Veliki dvorani FDV nas je pozdravil častni govorec prof. dr. Ivan Bernik, ki je prejel priznanje za življenjsko delo in dolgoletni prispevek k odličnosti fakultete.

06. december 2017 | Dosežki, Dogodek

Boštjan Udovič s soavtorji objavil članek v prestižni znanstveni reviji na Kitajskem

Doc. dr. Boštjan Udovič iz Katedre za mednarodne odnose je skupaj z dr. Matevžem Raškovićem, Davorjem Vuchkovskim in dr. Barbaro Mörec objavil znanstveni članek Business student determinants of doing business: a 7-country study of national stereotypes and ethnic distance in former Yugoslavia v reviji Guoji shangwu yanjiu (International Business Research).

10. november 2017 | Dosežki, Raziskave

Študent FDV Amir Alibabić osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu

Amir Alibabić, študent 3. letnika politologije na Fakulteti za družbene vede, je v Belgiji osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu. Tekmovanje je potekalo v mestu Malle med 21. in 22. oktobrom, kamor se je Amir odpravil s trenerjem in vodjo odprave Andrejem Novotnyjem ter sotekmovalko Nastijo Fijolič.

08. november 2017 | Dosežki, Dogodek

Nagrada za življenjsko delo zaslužnemu profesorju dr. Marjanu Svetličiču

V okviru konference Academy of International Business AIB-CEE chapter, ki smo jo prešnji teden gostili na Fakulteti za družbene vede in Ekonomski fakulteti, so podelili nagrado za življenjsko delo in posebne dosežke na področju mednarodnega poslovanja, ki jo prejel zaslužni profesor dr. Marjan Svetličič.

06. oktober 2017 | Dosežki, Mednarodno

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar ponovno prejemnica nagrade Emerald Award for excellence 2017

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar je kot recezentka revije Corporate Communications po letih 2013 in 2014 že tretjič prejela nagrado "Outstanding Reviewer" pri založbi Emerald.

07. avgust 2017 | Dosežki

Odmeven dosežek na področju e-zdravja

Študija učinkov uporabe spletnih zdravstvenih skupnosti na odnos pacient-zdravnik Gregorja Petriča, Sare Atanasove in Tanje Kamin predstavlja pomembne praktične implikacije za razumevanje družbenih procesov v spletnih zdravstvenih skupnosti, naravo interakcije pacient-zdravnik, kakor tudi za politike javnega zdravja.

19. maj 2017 | Dosežki, Raziskave, Publikacija

Mag. Blaž Ermenc prejemnik tretje nagrade na natečaju Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Študent starega znanstvenega magistrskega programa politologija - etnične študije mag. Blaž Ermenc je za magistrsko nalogo Vloga RTV Slovenija pri oblikovanju skupnega slovenskega kulturnega prostora: zamejski prostor v informativnih oddajah RTV Slovenija, ki je nastala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maruše Pušnik in somentorstvom red. prof. dr. Mirana Komaca, prejel 3. nagrado na natečaju Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu v kategoriji Slovenci v zamejstvu.

11. maj 2017 | Dosežki

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

25. april 2017 | Dosežki, Publikacija