Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Boštjan Udovič s soavtorji objavil članek v prestižni znanstveni reviji na Kitajskem

Doc. dr. Boštjan Udovič iz Katedre za mednarodne odnose je skupaj z dr. Matevžem Raškovićem, Davorjem Vuchkovskim in dr. Barbaro Mörec objavil znanstveni članek Business student determinants of doing business: a 7-country study of national stereotypes and ethnic distance in former Yugoslavia v reviji Guoji shangwu yanjiu (International Business Research).

10. november 2017 | Dosežki, Raziskave

Študent FDV Amir Alibabić osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu

Amir Alibabić, študent 3. letnika politologije na Fakulteti za družbene vede, je v Belgiji osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu. Tekmovanje je potekalo v mestu Malle med 21. in 22. oktobrom, kamor se je Amir odpravil s trenerjem in vodjo odprave Andrejem Novotnyjem ter sotekmovalko Nastijo Fijolič.

08. november 2017 | Dosežki, Dogodek

Nagrada za življenjsko delo zaslužnemu profesorju dr. Marjanu Svetličiču

V okviru konference Academy of International Business AIB-CEE chapter, ki smo jo prešnji teden gostili na Fakulteti za družbene vede in Ekonomski fakulteti, so podelili nagrado za življenjsko delo in posebne dosežke na področju mednarodnega poslovanja, ki jo prejel zaslužni profesor dr. Marjan Svetličič.

06. oktober 2017 | Dosežki, Mednarodno

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar ponovno prejemnica nagrade Emerald Award for excellence 2017

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar je kot recezentka revije Corporate Communications po letih 2013 in 2014 že tretjič prejela nagrado "Outstanding Reviewer" pri založbi Emerald.

07. avgust 2017 | Dosežki

Odmeven dosežek na področju e-zdravja

Študija učinkov uporabe spletnih zdravstvenih skupnosti na odnos pacient-zdravnik Gregorja Petriča, Sare Atanasove in Tanje Kamin predstavlja pomembne praktične implikacije za razumevanje družbenih procesov v spletnih zdravstvenih skupnosti, naravo interakcije pacient-zdravnik, kakor tudi za politike javnega zdravja.

19. maj 2017 | Dosežki, Raziskave, Publikacija

Mag. Blaž Ermenc prejemnik tretje nagrade na natečaju Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Študent starega znanstvenega magistrskega programa politologija - etnične študije mag. Blaž Ermenc je za magistrsko nalogo Vloga RTV Slovenija pri oblikovanju skupnega slovenskega kulturnega prostora: zamejski prostor v informativnih oddajah RTV Slovenija, ki je nastala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maruše Pušnik in somentorstvom red. prof. dr. Mirana Komaca, prejel 3. nagrado na natečaju Urada vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu v kategoriji Slovenci v zamejstvu.

11. maj 2017 | Dosežki

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

25. april 2017 | Dosežki, Publikacija

Prejemnica nagrade za najboljše magistrsko delo s področja mladih, je magistrica naše fakultete, Jasmina Hauptman

Za najboljše magistrsko delo v kategoriji magistrskih del po bolonjskem programu in diplomskih del po starem programu, ki jo podeljuje v letu 2017 že osmič zapored Mladinski svet Slovenije (MSS), je bila razglašena magistrska naloga Jasmine Hauptman, diplomantke naše fakultete. Čestitamo!

05. april 2017 | Dosežki

Revija Journal of Comparative Politics indeksirana v ERIH Plus

Mednarodna revija Journal of Comparative Politics je od 2. marca 2017 naprej indeksirana v priznanem indeksu družboslovnih in humanističnih znanstvenih revij ERIH Plus.

07. marec 2017 | Dosežki, Publikacija

Košarkarska tekma

Košarkarji so se v ponedeljek, 06. februarja pomerili s Fakulteto za šport na drugi tekmi drugega dela Univerzitetne košarkarske lige. V tekmo so vstopili odločno in si s serijo dobrih napadov ter uspešnih obramb priigrali prednost osmih točk.

28. februar 2017 | Dosežki