Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Objavljen nov izvirni članek na temo zaščite zasebnosti na internetu zlasti pri starejših

Člani centra za družboslovno informatiko so v eni najprestižnejših revij s področja internetnih študij objavili izvirni znanstveni članek.

26. september 2022 | FDV

Izšla nova večavtorska knjiga o populizmu v srednji in vzhodni Evropi

V knjigi devetnajst avtorjev iz držav članic združenja CEPSA v petnajstih poglavjih analizira pojave populizma, populističnih političnih strank in voditeljev v državah v regiji.

26. september 2022 | Obvestila

Dr. Urša Golob in asist. Nataša Verk prejeli nagrado za najboljši prispevek na 6. CSR Communication Conference

Najboljši prispevek konference po mnenju komisije nosi naslov: The problem with organisationally prescribed CSR aspirations: Can aspirational talk lead to the (perceived) need for ‘aspirational relief’?

21. september 2022 | Dosežki, FDV

[DOGODEK]: 12. posvet E-zlorabe otrok: Mladoletni storilci

Danes je na fakulteti potekal 12. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu, na katerem so sodelovali organi pregona, sodišča, pripravljalci zakonodaje, zaposleni v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladne organizacije.

20. september 2022 | Dogodek, FDV

Asist. dr. Iris Koleša in prof. dr. Andreja Jaklič objavili poglavje o zaposlovanju diaspor med internacionalizacijo podjetij

Poglavje najprej oriše oblike prispevkov diaspor h gospodarskemu razvoju in rasti ter njihove determinante. Avtorici se nato osredotočita na gospodarski potencial zaposlovanja diaspor med internacionalizacijo podjetij in pri tem predstavita tako priložnosti kot tudi izzive tovrstnega pristopa h kadrovskemu menedžmentu.

19. september 2022 | FDV, Objave

Internet slabo vpliva na duševno dobrobit deklet

Anketa, ki so jo februarja in marca 2022 izvedli med osnovnošolci tretjega triletja in srednješolci na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, je pokazala, da se vpliv interneta na dekleta in fante razlikuje. Dekleta so bolj prezasedena z internetom, se bolj primerjajo z drugimi na internetu in jih negativne izkušnje bolj prizadenejo.

14. september 2022 | Raziskave, FDV

Zbirka video študijskih primerov s področja mednarodnega poslovanja predstavljena na spletni strani AIB

Zbirka video študij primerov s področja mednarodnega poslovanja MNC Whispering je bila predstavljena na spletni strani AIB interesne skupine s področja izobraževanja, pri njenem so sodelovali tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL.

12. september 2022 | FDV

PREP FDV 2022 in PREP DNEVI plus+

Od ponedeljka, 26. 9. do srede, 28. 9. se bodo na fakulteti zvrstila številna predavanja in delavnice v okviru PREPA-a.

09. september 2022 | Obvestila, FDV

Dr. Gregor Petrič in asist. Špela Orehek osvojila nagrado Outstanding Paper in 2022 Emerald Literati Awards

Red. prof. Gregor Petrič in doktorska kandidatka pod njegovim mentorstvom asist. Špela Orehek s Centra za metodologijo in informatiko sta osvojila nagrado založništva Emerald za znanstveni članek z naslovom A systematic review of scales for measuring information security culture.

08. september 2022 | Dosežki, FDV

Testni dostop do Basilica Online (Brill)

Basilica Online je spletna izdaja 17 zvezkov zbirke Basilica (založba Brill). Basilica se ukvarja s področjem bizantinskega prava v obdobju bizantinskega imperija.

05. september 2022