Novice in obvestila

Dr. Dejan Verčič, dr. Rok Zupančič in dr. Ana Bojinović Fenko so bili nominirani za Mentorja oz. mentorico leta 2020

Pet finalistov izbora ter zmagovalec oz. zmagovalka bodo razglašeni na slavnostni podelitvi, ki bo potekala 26. maja 2021 od 18.00 do 19.00 prek spleta.

12. maj 2021 | Dosežki

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Urška Jež, producentka v kulturi pri Društvu za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Izkoristite možnosti za pridobivanje praktičnih izkušenj. Vsak majhen projekt in izkušnje, kontakti, veščine, ki jih boste pridobili kot študentje, bodo oplemenitili vaše znanje in vam pomagali razumeti, kako ga uporabiti v praksi."

11. maj 2021 | Kariernik

Ob devetdesetletnici Staneta Sakside

Fakulteta za družbene vede se spominja njegove pionirske vloge v razvoju sociološkega raziskovanja vse od začetka 60. let in ko je bil direktor inštituta. Ob njegovem jubileju mu v imenu akademske skupnosti FDV UL želimo zdravja in vsega dobrega.

11. maj 2021

Prof. dr. Dejan Verčič v Pekingu digitalno gostoval na veliki mednarodni konferenci

Prof. Verčič je nastopil z referatom z naslovom ”Komuniciranje rešuje življenja,” v katerem je povzel izkušnje iz potekajoče pandemije koronavirusa in opozoril na nepripravljenost na prihajajoče globalne krize, ki jih prinašajo globalno segrevanje in podnebne spremembe, od vremenskih nesreč, pomanjkanja pitne vode, demografskih neravnotežij in migracij.

10. maj 2021 | Mednarodno

[Galerija FDV] Cezar Altai - Novice iz kaosa: O šumih podzavesti.

Na predstavitvi sta spregovorila dekanja Fakultete za družbene vede, prof. dr. Monika Kalin Golob in g. Miguel Paiva Lacerda, vodja kulturnega oddelka brazilskega veleposlaništva. O razumevanju podzavesti je spregovoril prof. dr. Igor Škamperle, poznavalec in interpretator del Carla Gustava Junga.

10. maj 2021

[Založba FDV] Peter Stanković: Zgodovina slovenskega celovečernega igranega filma. 2, Preporod slovenskega filma (1988-2004)

V drugi polovici osemdesetih let 20. stoletja je slovenski film zašel v krizo. Snemali so se filmi, ki niso prepričali ne gledalcev ne kritikov, obisk kinematografskih predstav je strmo padal, zaradi ekonomske krize je bilo za proizvodnjo na voljo vedno manj denarja, predvsem pa se je med ljudmi zasidralo prepričanje, da je slovenski film popolnoma negledljiv.

06. maj 2021 | Nova knjiga

[Založba FDV] Jasna Mikić: Spol in jezik

Knjiga Spol in jezik je plod večletnega poglobljenega in disciplinarno razvejenega uvida v teoretsko obravnavo izbranega pojava ter temu ustreznega lastnega večdisciplinarnega em- piričnega raziskovanja.

06. maj 2021 | Nova knjiga

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Barbara Polajnar, performerka, pedagoginja in producentka, o svoje izkušnji študija in karierni poti: "Znanje iz smeri kulturologije je zame pomenilo ključno orodje pri razumevanju in delu na področju družbeno angažirane umetnosti."

04. maj 2021 | Kariernik

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Valentina Novak, referentka za komunikacijske in informacijske sisteme v enoti za komunikacijo na Generalnem direktoratu za proračun Evropske unije, o svoji izkušnji študija in karierni poti: "Kam bi prišli, če ne bi imeli ljudi, ki znajo preučevati družbeno strukturo? Narediti poglobljene analize in napisati dobre zgodbe? Z družboslovnim znanjem kljubovati razdiralnim političnim silam? Mislim, da ne prav daleč."

28. april 2021 | Kariernik

Testni dostop do Atla Religion Database with AtlaSerials PLUS (citatni indeksi)

ATLASerials PLUS je zbirka več kot 560 revij s področja religije in teologije. Dostopna so celotna besedila člankov v več kot 20 jezikih iz več kot 35 držav.

23. april 2021