Novice in obvestila

Izšla je knjiga Mitje Velikonje o estetiki in ideologiji grafitov in street arta nogometnih navijačev

Pri založbi DoppelHouse Press iz Los Angelesa je pravkar izšla bogato ilustrirana knjiga Mitje Velikonje z naslovom The Chosen Few

27. september 2021

11. posvet E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi so v četrtek, 23. septembra 2021, organizirali že 11. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

27. september 2021 | Za medije

18. konferenca organizacije European Athlete Student (EAS) posvečena tematiki dvojne kariere športnikov

Na konferenci je Fakulteto za družbene vede zastopala asist. Nataša Verk s Katedre za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi.

24. september 2021 | Mednarodno

[Založba FDV] Boštjan Udovič, Jana Arbeiter (ur.): Diplomacija 21. stoletja: izhodišča, izzivi, pogledi

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga. Gre za delo ki odpira nova in nova področja raziskovanja, ki so bila do sedaj zapostavljena. Predvsem pa predstavlja pomemben doprinos k naboru znanja na področju diplomatskih študij na Slovenskem.

23. september 2021 | Nova knjiga

Pretresla nas je žalostna vest, da je umrla diplomantka mednarodnih odnosov Nina Mazgan

Nina je diplomirala na programu mednarodni odnosi leta 2007 z diplomsko nalogo "Analiza dejavnikov uspešnosti gazel" pod mentorstvom prof. dr. M. Svetličiča in somentorstvom prof. dr. A. Jaklič. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

20. september 2021 | Sožalnica

Uspešno zaključena konferenca o prihodnosti hrane in komuniciranju: Spobuda k novim razmislekom našega soobstoja v zdravi družbi prihodnosti

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani je z otvoritvijo mednarodne konference o prihodnosti hrane, ki je potekala od 15. do 17. septembra, obeležila 60 let osrednje družboslovne fakultete v Sloveniji in s tem 60 let razvoja temeljnih družboslovnih disciplin, ki pomembno prispevajo k raziskovanju družbe in reševanju odprtih vprašanj prihodnosti. Vabljeni k ogledu posnetkov predstavitev.

18. september 2021 | FDV

Vračilo knjižničnega gradiva tudi brez izpolnjevanja pogoja PCT

Gradivo lahko vrnete v nabiralnik za vračanje gradiva, ki se nahaja pred glavnim vhodom v fakulteto.

17. september 2021

Ponovljen tutorski razpis za študijsko leto 2021/22

Skladno s Poslovnikom tutotorskega sistema Fakultete za družbene vede, Fakulteta za družbene vede (FDV) in Študentski svet Fakultete za družbene vede (ŠSFDV) razpisujeta 9 prostih mest za tutorje/ke študente.

14. september 2021

FDV gostila prvi po-covidni COST Action General Meeting

Po dolgem premoru smo na FDV gostili srečanje članov COST akcije “Constitution-Making and Deliberative Democracy” (CA17135), v kateri kot predstavnika Slovenije sodelujeta prof. dr. Miro Haček in izr. prof. dr. Simona Kukovič.

13. september 2021

Večina mladih cepljenju ne nasprotuje

Center za socialno psihologijo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani predstavlja prve izsledke raziskave o odzivih mladih na epidemijo in ukrepe ter o odnosu mladih do cepljenja. Raziskava temelji na reprezentativnem vzorcu oseb, starih med 15 in 30 let. Mladi večinsko cepljenju ne nasprotujejo, izrecno ga zavrača 30 odstotkov.

08. september 2021 | Raziskave, FDV