Novice in obvestila

Prostori fakultete so do nadaljnjega za vse obiskovalce zaprti

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 dne 23. 10. 20 izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

23. oktober 2020 | FDV

Erasmus dneve 2020 smo praznovali z gostujočima predavanjema izr. prof. dr. Nemanje Džuverovića z Univerze v Beogradu

Katedra za mednarodne odnose je v okviru letošnjih Erasmus dni z velikim veseljem organizirala dva dogodka. Izr. prof. dr. Nemanja Džuverović z Univerze v Beogradu, Fakultete za politologijo, je v okviru dveh predmetov, ki se izvajata za domače in Erasmus izmenjalne študente, izvedel gostujoči predavanji.

22. oktober 2020 | Mednarodno

[Založba FDV] Bogomil Ferfila: Države afriškega islama

S knjigo Države afriškega islama avtor končuje nekaj desetletij dolgo znanstveno, strokovno in potovalno analizo 54 držav z večinskim muslimanskim prebivalstvom, ki temelji tudi na bivanju v najnevarnejših državah sveta kot so Afganistan, Irak, Sirija ter na empiričnih zapisih iz prve roke o teh posebnih državah in tragičnih usodah njihovih prebivalcev.

21. oktober 2020 | Nova knjiga

[Galerija FDV] Igor Rus: Ladja Galeb: Peak Humanity?

Razstava vsebuje osem fotografij ladje Galeb. Avtor Igor Rus znano ladjo vidi kot metaforo sprememb. Fotografije so narejene v črno-beli tehniki in obdelane tako, da je vsaka naslednja bolj grobo zrnata in je videti kot da ladja v seriji osmih fotografij postopno izginja izpred vaših oči.

20. oktober 2020 | Galerija FDV

Dan nacionalne varnosti 2020

Zaradi krize, ki jo povzroča širitev novega koronavirusa, in aktivne vpletenosti institucij nacionalnovarnostnega sistema v njeno reševanje smo se organizatorji Dneva nacionalne varnosti, ki je bil v letošnjem letu načrtovan za 21. oktober, odločili, da dogodka ne izvedemo.

19. oktober 2020 | FDV

Prehajamo na študij na daljavo

Glede na včeraj objavljeni Odlok Vlade in rektorjeva priporočila s ponedeljkom, 19. 10. 2020, prehajamo na študij na daljavo. Celotno obvestilo v zvezi s študijem, dostopom do virov in opreme itd. vas bo danes čakalo v spletnem referatu.

16. oktober 2020 | FDV

Znanstveno sodelovanje raziskovalcev in raziskovalnih organizacij: pristop dvonivojskega bločnega modeliranja

Gre za prvo tovrstno raziskavo na ravni celotne znanstvene discipline družboslovja, ki upošteva dejstvo, da znanstvena sodelovanja na različnih ravneh (individualni in organizacijski) niso neodvisna.

13. oktober 2020 | Raziskave, FDV

[Knjižna novost] From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová)

Pri založbi Palgrave Macmillan je izšla knjiga “From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe” (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová), v kateri je objavljeno tudi poglavje o Sloveniji.

12. oktober 2020 | Nova knjiga

[Knjižna novost] Matjaž Uršič, Heide Imai: Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City (Palgrave Macmillan)

Knjiga predstavlja izvrsten vpogled v družbeno-prostorske transformacije največjega metropolitanskega sistema na svetu. Pri tem integrirata mikro in makro pristopa za analizo sprememb, ki odvijajo na področju ustvarjalnosti, inovativnosti ter posledično odražajo v delovanju start-up okolja v Tokiu in japonski družbi nasplošno.

06. oktober 2020

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2020

Zaradi Covid-19 je posvet potekal v hibridni izvedbi, kjer je del udeležencev na posvetu sodeloval prek spletne platforme Zoom. Udeleženci so bili s tovrstno izvedbo zelo zadovoljni in si želijo, da bi tudi v prihodnje posvet potekal hkrati v fizični in spletni obliki.

06. oktober 2020