Novice in obvestila

Podpisan sporazum o sodelovanju z MLF

Rektorji Univerze v Ljubljani, Univerze v Trstu in Nacionalne univerze za javne službe v Budimpešti in poveljnik Večnacionalnih sil kopenske vojske (MLF) s sedežem v Vidmu so podpisali sporazum o sodelovanju.

14. julij 2020 | FDV

BledCom 2020 uspel navkljub koronavirusu

27. mednarodna konferenca o raziskovanju odnosov z javnostmi BledCom 2020 je dosegla več kot 9.000 parov oči na Facebooku, kamor se je umaknila zaradi omejitve potovanj okoli sveta.

09. julij 2020 | FDV

Z naravo proti zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru naše fakultete, so pripravili nekaj nasvetov proti prekomerni rabi digitalnih tehnologij med počitnicami. Prav tako priporočajo, da aplikacije in račune, ki jih ne potrebujemo več, izbrišemo.

08. julij 2020

Spremenjen način uporabe orodja 1KA

Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov je namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si s 1. julijem 2020 spremenila pogoje delovanja.

01. julij 2020

Izr. prof. dr. Boštjan Udovič ponovno izvoljen za nacionalnega predstavnika v Izvršnem odboru Evropskega združenja za razvojne študije

EADI je največja organizacija, ki združuje strokovnjake s področja preučevanja razvoja in razvojnih politik.

01. julij 2020 | Dosežki, FDV

Novinarska konferenca ob izidu knjige Digitalni begunci. Transformacije migracijskih poti ali ko pametni telefon nadomesti kovček.

Poleg avtoric doc. dr. Simone Zavratnik in dr. Sanje Cukut Krilić, sta o delu spregovorila tudi zasl. red. prof. Maca Jogan in recenzent izr. prof. dr. Drago Kos.

30. junij 2020 | Za medije, FDV

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

30. junij 2020 | FDV

Teorija in praksa 2/2020

Letošnja tretja zaporedna številka revije Teorija in praksa obsega 8 slovenskih in štiri angleške članke ter dve recenziji knjig. Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil na temo obremenjujočih izkušenj v otroštvu, ovir za dostop žensk do politike, krize liberalne svetovne ureditve, o dvojezični šoli v Prekmurju...

24. junij 2020 | TiP

BledCom 2020 bo digitalen in brezplačen za vse!

27. letni mednarodni simpozij za raziskovanje odnosov z javnostmi BledCom 2020, bo zaradi globalne pandemije virusa Covid-19 in z njo povezanih omejitev potovanj, letos v celoti potekal digitalno. BledCom 2020 bo brezplačen in odprt za vse, ki se bodo predhodno prijavili na Facebook profil konference.

19. junij 2020 | FDV

Prehod na novo raven znanosti: odprto znanost

V četrtek, 18. 6. 2020, je v organizaciji vozlišča RDA Slovenija potekala konferenca z naslovom Raziskovalni podatki in Evropski oblak odprte znanosti. Posvet je bil namenjen predvsem razpravi o tem, kako ravnati z raziskovalnimi podatki in obenem spoštovati vrednote raziskovanja.

19. junij 2020 | Sporočilo za javnost, FDV