Novice in obvestila

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Mirt Komel je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, samoizolaciji in predajanju znanja na daljavo.

27. marec 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Mirjana Ule je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in ukrepih distanciranja, ki jih ta terja od posameznika in družbe.

24. marec 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Klemen Ploštajner je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji in njenih vplivih na organizacijo družbenega življenja.

22. marec 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Izr. prof. dr. Anže Burger je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, gospodarski aktivnosti in pričakovanjih za prihodnost.

19. marec 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Klement Podnar je za Slovensko društvo za odnose z javnostmi spisal odziv na trenutno situacijo, s katero se soočamo zaradi pojava koronavirusa

19. marec 2020 | FDV

Nova objava v ugledni publikaciji ameriške Nacionalne akademije za znanosti (PNAS)

Mednarodna skupina 27 raziskovalcev pod vodstvom prof. Donalda Tomaskovic-Deveya, sociologa iz Univerze Massachusetts Amherst, ZDA je analizirala približno 25 let uradnih baz podatkov, ki zajemajo več kot 2 milijardi delovnih mest v 14 državah z visokimi dohodki. Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela vodi projekt v Sloveniji.

19. marec 2020 | FDV

Stavba Fakultete za družbene vede zaprta vsaj do 13. aprila 2020

V skladu z določbami Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih z dne 15. 3. 2020 je stavba Fakultete za družbene vede do preklica zaprta.

18. marec 2020

[Kontekst] Strah pred neznanim

V naravi človeka je, da čuti nelagodje ob neznanem. Tako kot ni dobra panika, ni dobro ignoriranje smiselnih in strokovno priporočenih ukrepov (samo)zaščite.

17. marec 2020 | Kontekst, FDV

Varno na internetu med epidemijo koronavirusa

Uporabo spletnih komunikacijskih orodij so v minulih dnevih priporočili tudi nekateri politiki. Do neke mere lahko družabna omrežja nadomestijo druženje, vendar pa je treba biti pri tem pozoren na nekatera tveganja in pasti, opozarjajo na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede.

17. marec 2020 | FDV

Kibernetski terorizem, okoljska katastrofa zaradi razlitja nafte in širjenje koronavirusa; sodelovanje študentov Mednarodnih odnosov v spletni simulaciji ISA 2020 na temo terorizma v dobi ekstremizma

Študenti Mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede so 12. marca 2020 sodelovali v spletni simulaciji ISA 2020 z naslovom "Ni varnega mesta: terorizem v dobi ekstremizma". Simulacija je bila načrtovana kot spletni dogodek (preko družabnega omrežja Facebook) že pred globalnim širjenjem Koronavirusa. Zaradi zdravstvenih omejitev so ekipe večinoma delale tudi v oddaljenem timskem načinu.

16. marec 2020 | FDV