Novice in obvestila

8. mladinski seminar Balkan SAYS

16. 9. 2020 je v organizaciji mladinske sekcije Evro-atlantskega sveta Slovenije in s podporo Fakultete za družbene vede potekal 8. mladinski seminar Balkan SAYS (Security Architecture Youth Seminar).

18. september 2020

Izvajanje pedagoškega dela v 2020/21 na FDV

Varnostne omejitve nam preprečujejo v celoti izvesti akademsko leto v predavalnicah, zato si prizadevamo stik zagotoviti s sistemom kombinirane izvedbe.

15. september 2020

Center za mednarodne odnose na FDV UL gostil usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje VCL4IB

Prof. dr. Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose (CMO) je med 2. in 4. septembrom 2020 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) gostila 3-dnevno usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje, ki v okviru projekta VCL4IB pripravljajo video vsebine za poučevanje mednarodnega poslovanja.

11. september 2020 | Mednarodno, FDV

100-letnica rojstva Franceta Vrega

Na današnji dan obeležujemo stoletnico rojstva utemeljitelja študija novinarstva in komunikologije na Slovenskem, zaslužnega profesorja ljubljanske univerze, Franceta Vrega. Polovico svojega življenja je kot profesor naše fakultete namenil raziskovalnemu in pedagoškemu delu ter skrbi za študij komunikologije in novinarstva ne le v Sloveniji, ampak v celotni nekdanji Jugoslaviji.

10. september 2020 | FDV

Predstavitev zbornika Premisleki o prihodnosti javnih medijev

V zborniku je s svojimi prispevki sodelovalo 31 kritičnih znanstvenikov, znanstvenic, intelektualk in intelektualcev, novinarjev, novinark ter urednic in urednikov, ki jih druži prepričanje, da je potrebna krepitev javnih medijev, ne njihovo osiromašenje.

07. september 2020

[Družboslovna misel] izr. prof. dr. Andreja Vezovnik

Glede na pomanjkanje ustreznih raziskav v Sloveniji nas pri spremembi potrošniških navad čaka še dolga pot. Kljub dejstvu, da so podnebni roki že praktično zamujeni. Za zdaj ostaja dejstvo, da slovenski potrošniki in potrošnice pojedo v povprečju 93 kg mesa (vir SURS) na leto, kar nas umešča v sam svetovni vrh. Po izračunih, ki so jih opravili znanstveniki, bi brezmesni ponedeljek ali brezmesni januar pomenila že pomembno razliko. Vredno je poskusiti.

05. september 2020 | FDV

[Družboslovna misel] izr. prof. dr. Tanja Kamin

Predstojnica Centra za socialno psihologijo izr. prof. dr. Tanja Kamin je med epidemijo, v okviru projekta CSP z naslovom Razumevanje, čutenje in obvladovanje ukrepov povezanih s COVID-19 pri ljudeh, ki živijo sami, raziskovala tudi odnos do nošenja zaščitnih mask v družbi.

02. september 2020

[Založba FDV] Osnove demografije in demografski razvoj Slovenije

Knjiga predstavlja celovito temeljno znanstveno delo na področju demografije s številnimi presečišči z drugimi disciplinami. Prinaša celovit pregled za demografsko vedo pomembnih teorij in predstavi ključne demografske pojave, zlasti umrljivost, rodnost in selivnost.

02. september 2020 | FDV, Založba

Pismo dekanje o predvidenih scenarijih in jesenskem izpitnem obdobju

Trenutna epidemiološka slika nam ne daje upanja, da bi v jesenskem izpitnem obdobju lahko vse preverjanje znanja izvedli na fakulteti. Najverjetneje bo ponovno del potekal na fakulteti, del pa na daljavo oz. bodo klasični izpiti nadomeščeni z drugimi oblikami preverjanja znanja.

30. julij 2020 | FDV

FDV raziskuje: vabilo študentom k sodelovanju v raziskavi o študiju na daljavo

Vabljeni, da z izkušnjami o študiju na daljavo pripomorete k izboljšavam in morebitnim potrebnim spremembam na tem področju v prihodnje. Vaše mnenje šteje!

28. julij 2020 | FDV