Novice in obvestila

Izšla je nova številka revije Journal of Comparative Politics (jcp)

Izšla je prva številka štirinajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki.

24. december 2020

Nagovor dekanje prof. dr. Monike Kalin Golob ob izteku leta 2020

Prepričana sem, da bomo v letu 2021 izkušnje epidemije izkoristili za bolj povezan in solidaren svet, v katerem pomembne odgovore in poti prihodnosti lahko prinesemo z družboslovnim znanjem, humanizmom in strpnostjo: v besedah in dejanjih.

23. december 2020 | FDV

[Založba FDV] prof. dr. Slavko Splichal: Javnost – mediji – oblast

Zbrani zapisi Slavka Splichala v slovenskem tisku predstavljajo verno sliko širine njegovih preokupacij, ki zadeva tako njegovo profesionalno delovanje znotraj akademske sfere kot tudi njegova poseganja v aktualnost družbenega dogajanja v širši javnosti.

23. december 2020

Senat UL Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) uvrstil v Mrežo infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani

EARL, katerega soustanoviteljici sta Fakulteta za družbene vede in Filozofska fakulteta, s tem prevzema novo vlogo pri uveljavljanju Univerze kot središča za proučevanje in povezovanje z vzhodnoazijsko regijo.

18. december 2020

Izjava rektorja Univerze v Ljubljani o skrb vzbujajočem stanju visokega šolstva v času ukrepov za preprečevanje epidemije Covid-19

Univerza v Ljubljani od začetka epidemije Covid-19 aktivno sodeluje pri preprečevanju širjenja okužbe. Naše študentke in študente ter zaposlene na fakultetah in akademijah smo redno obveščali in nagovarjali k doslednemu spoštovanju vseh preventivnih ukrepov. Ukrepom smo prilagajali tudi študijski proces. Zavedamo se, da lahko le kot solidarna družba skupaj preprečimo širjenje virusa.

17. december 2020 | FDV

Acta Informatica Pragensia vabi k oddaji prispevkov na temo družboslovne informatike

Znanstvena revija Acta Informatica Pragensia, ki je indeksirana tudi v Scopus, je objavila vabilo za posebno številko o širših vidikih družboslovne informatike in informacijske družbe (Perspectives of Social Informatics).

17. december 2020

Prof. Zlatko Šabič izvoljen za člana upravnega odbora Združenja za mednarodne študije (International Studies Association - ISA)

ISA je najuglednejše in najbolj razširjeno združenje za področje mednarodnih odnosov. Ima 6500 članic in članov iz 100 držav. Med strokovnjakinjami in strokovnjaki na področju mednarodnih odnosov iz Slovenije še nihče ni zasedal tako visokega položaja v tej stanovski organizaciji, zato mu ob izvolitvi iskreno čestitamo.

14. december 2020

[Založba FDV] prof. dr. Maja Bučar, doc. dr. Matjaž Črnigoj, Aleš Lipnik (ur): Vrednotenje sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom

​Monografija sistematično analizira najprej slovenske izkušnje z ocenjevanjem različnih ukrepov, ki jih je sprejemala politika- od spodbud za povezovanje do posrednih ukrepov, kot je bilo financiranje mladih raziskovalcev iz gospodarstva.

11. december 2020 | Nova knjiga

Virtualni knjižni sejem Knjige na recept

Na sejmu sodeluje tudi Založba FDV, ki na izbrane knjige nudi 30 odstotkov popusta (koda za popust je KNJ30). Prijazno vabljeni k nakupu.

10. december 2020

[13 let Galerije FDV] otvoritev razstave Nevarna razmerja: Umetnost in znanost v času pandemije Covid-19

Prav o tem, kako so epidemija in odzivi nanj pretresli naša življenja in življenje na univerzi – naše znanstveno, pedagoško in umetniško delo – smo se pogovarjali z avtorji in avtoricami nedavno na AGRFT objavljene monografije Kvartet/Nova Relnost, z njihovimi mentorji, gostjo Vesno Milek ter študenti in študentkami kulturologije na FDV.

10. december 2020 | Galerija FDV, FDV