Novice in obvestila

Pozdravni dan za tuje študente

V četrtek, 13. februarja 2020, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2019/20. Več kot 70 novih študentov iz različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih in meddržavnih sporazumov.

17. februar 2020 | FDV

Informativni dnevi za dodiplomski študij

14. in 15. februarja so potekali informativni dnevi za dodiplomski študij, na katerih so dijaki in dijakinje iz prve roke dobili informacije o študijskih programih na Fakulteti za družbene vede.

14. februar 2020 | Dogodek, FDV

Obisk hrvaške predsednice pri mentorju

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na Fakulteti za družbene vede pri mentorju svoje bodoče doktorske disertacije prof. dr. Antonu Grizoldu.

13. februar 2020 | FDV

Dan varne rabe interneta: Imata starša raje svoj telefon kot mene?

Sestavni del življenja današnjih staršev so mobilni telefoni, ki jim omogočajo dostop do informacij, komunikacijo in zabavo. V torek, 11. februarja 2020, na dan varne rabe interneta, je točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, začela s kampanjo, s katero želijo starše opozoriti na pretirano rabo mobilnih telefonov.

12. februar 2020 | FDV

[Galerija FDV] Otvoritev slikarske razstave "Intimno, družbeno, politično?"

Na ogled so razstavljene slike izr. prof. dr. Vlaste Jalušič iz serije Small talks, Kaj mi da morje in nekatera druga dela, ki so nastala na presečišču dveh dimenzij avtoričinega udejstvovanja, namreč likovne in raziskovalne.

11. februar 2020 | Galerija FDV, FDV

Slavnostna podelitev listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija

Na Fakulteti za družbene vede je danes potekala slavnostna podelitev diplomskih listin diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija.

11. februar 2020 | Dogodek, FDV

Izr. prof. dr. Matjaž Uršič je za Blackwell encyclopedia of sociology prispeval večstransko geslo

Urednika sta George Ritzer in Chris Rojek.

07. februar 2020 | FDV

FDV soorganizator mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education« v Bhubaneswaru v Indiji

Med 24. in 25. januarjem so se predstavniki Fakultete za družbene vede, prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, prof. dr. Igor Lukšič in mag. Maša Kolenbrand udeležili mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education« v Indiji.

06. februar 2020 | Mednarodno, FDV

Dostop do revij založnika De Gruyter

Pridobili smo dostop do več kot 240 naročniških revij založnika De Gruyter. Revije so večinoma v angleškem jeziku in pokrivajo pa različna tematska področja.

06. februar 2020 | FDV

Zasl. prof. dr. Maca Jogan v samozaložbi izdala knjigo PISMA

K branju 250 strani obsegajočega besedila, ki omogoča sprehod skozi skoraj polstoletni čas, vabi v Spremni besedi akad. prof. dr. Matjaž Kmecl.

03. februar 2020 | Nova knjiga, FDV