Novice in obvestila

[Družboslovna misel] Kako in zakaj raziskovati človekovo intimnost? Interdisciplinarno raziskave o spolnosti med študenti

Prof. dr. Alenka Švab (FDV), prof. dr. Tina Kogovšek (FDV in FF), in prof. dr. Roman Kuhar (FF) so v petek, 27. 11., v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev, pripravili predavanje in razpravo o raziskovanju spolnosti v družboslovju.

01. december 2020 | FDV

Izr. prof. dr. Janja Vuga Beršnak in prof. dr. Izotk Prezelj: Prepoznavanje radikalizacije med mladostniki: preventivna vloga izobraževalnega sistema

Mednarodne raziskave kažejo, da je mladina najbolj ranljiva in dovzetna skupina, ko govorimo o radikalizaciji. Pri tem pa raziskovalci v različnih državah ugotavljajo, da delavci v šolstvu niso pripravljeni na prepoznavanje in preprečevanje radikalizacije med mladimi.

30. november 2020

Teden Univerze v Ljubljani ​

3. decembra 1919 je na Univerzi v Ljubljani potekalo prvo predavanje v slovenskem jeziku, zato ta dan štejemo za rojstni dan najstarejše in največje Univerze v Sloveniji, ki danes uživa ugled tudi v svetovnem merilu.

30. november 2020

Projekt državljanske znanosti: Štetje prometa (WeCount) ​

V torek, 24. 11. 2020, so na magistrskem programu Družboslovna informatika gostovali kolegi s Fakultete za arhitekturo, ki so predstavili projekt WeCount.

30. november 2020

Telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19

Številka je namenjena vsem osebam, ki zaradi danih razmer občutijo psihično stisko. Med slednjimi se lahko znajde kdorkoli med nami, tudi zaposleni v službah, ki so namenjene takšni ali drugačni podpori prebivalcem.

26. november 2020 | FDV

Ob osemdesetletnici zasl. prof. dr. Andreja Kirna

Zasl. prof. dr. Andrej Kirn, dolgoletni sodelavec FDV, cenjen raziskovalec in predavatelj, ki tudi po svoji upokojitvi leta 2000 z veliko intelektualno pronicljivostjo preučuje različne družbene izzive današnjega sveta, povezane z ekologijo in znanstveno-tehnološkim razvojem, in jih v svojih številnih monografijah predstavlja tudi širši strokovni javnosti (v začetku letošnjega leta je pri Založbi FDV izšla njegova dopolnjena in razširjena izdaja monografije Družbena alternativa in entropija), 26. novembra praznuje osemdesetletnico.

26. november 2020 | FDV

[Družboslovna misel] dr. Maja Garb: Preizkušnje so stalnica. Ob tokratni moramo biti potrpežljivi in vztrajni.

Dr. Maja Garb na e-okrogli mizi Vloga sistema nacionalne varnosti ob krizi covid-19: izkušnje in nauki posameznih podsistemov na operativni ravni, ki sta jo organizirala Katedra za obramboslovje FDV in Evro-atlantski svet Slovenije 17. novembra 2020.

24. november 2020 | FDV

Dopis ministrstva v zvezi z zajezitvijo in obvladovanjem epidemije Covid-19

S sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in s spoštovanjem sočloveka, njegovega zdravja in načina življenja, tako v lokalnih skupnostih kot na nacionalni ravni, lahko naredimo ogromno. Skupaj bomo zmogli.

23. november 2020

Ameriška nagrada profesorju Verčiču ​

Ameriško nacionalno združenje komunikologov (National Communication Association - NCA) je tretjo izdajo The Global Public Relations Handbook označilo za najboljšo knjigo na področju odnosov z javnostmi v letu 2020.

19. november 2020 | Dosežki