Novice in obvestila

[Galerija FDV]: "Kontrasti: Pristnost starega in novega"

Razstavo sta odprla južnokorejski fotograf, Choonsic JO in izr. prof. ddr. Aljoša Pužar, ki je predaval o južnokorejskem podeželju, družbenem obrobju in paradoksu korejske modernizacije.

23. december 2019 | Galerija FDV, FDV

[Knjižna novost EARL] Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji

Izšla je knjiga, ki predstavlja odmeven raziskovalni dosežek sodelujočih v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL).

20. december 2019 | Nova knjiga, FDV

Raziskovalci CMO na konferenci EIBA 2019

Red. prof. dr. Andreja Jaklič, izr. prof. dr. Anže Burger in asist. Iris Koleša, mag., so se med 13. in 15. decembrom 2019 udeležili 45. letne konference EIBA, ki je potekala v Leedsu, v Angliji. Na konferenci, katere tema je bila 'Kaj zdaj? Mednarodno poslovanje v zmedenem svetovnem redu', so predstavljali najnovejše raziskovalne ugotovitve in projekte Centra za mednarodne odnose. Iris Koleša je bila ob tem nagrajena kot ena izmed najboljših recenzentk dogodka.

19. december 2019 | Mednarodno, FDV

[Kontekst #5] Izr. prof. dr. Andrej A. Lukšič o družboslovnih okoljskih diskurzih

Tokrat smo se z izr. prof. dr. Andrejem A. Lukšičem pogovarjali o družboslovnem diskurzu okolja in ekologije, ki ga v Sloveniji praktično nimamo. S prevajanjem tuje literature tako profesor skupaj s študenti, in drugimi aktivisti na tem področju, ustvarja miselne okvirje, znotraj katerih se lahko tudi družboslovci poglobljeno lotevamo okoljske problematike.

17. december 2019 | Kontekst

Odprte prijave na zimske izpitne roke in ankete o predmetih prvega semestra

Na ankete, s katerimi spremljamo kakovost pedagoškega procesa na fakulteti, lahko odgovorite preko spletnega referata (kvadrat: ostalo, nato kvadrat: ankete), hkrati pa so vam ponujene tudi ob prijavah na izpit.

16. december 2019 | Obvestila, FDV

Obisk kolegov iz Statističnega urada RS

Dva diplomanta FDV, ki sta danes zaposlena na Statističnem uradu, sta tudi konkretno predstavila dve raziskavi Statističnega urada, in sicer Mnenje potrošnikov in Poraba časa.

13. december 2019 | FDV

Predstavitev dveh knjig akademika Veljka Rusa

V počastitev spomina na zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa je 4. decembra potekala predstavitev njegovih knjig. Predstavitev je potekala pred polno dvorano, med udeleženci pa so bili družboslovci vseh generacij, tudi študentke in študentje sociologije.

13. december 2019 | Dogodek, FDV

Študent obramboslovja, Tadej Kolander, po hudem udarcu predčasno zaključil svetovno člansko prvenstvo v kickboxu

Tadeju čestitamo za udeležbo na svetovnem članskem prvenstvu in mu želimo čimprejšnje okrevanje ter uspešno nadaljevanje športne kariere.

13. december 2019 | FDV, ŠportnikiFDV

Odkritje spominskega portreta zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa

Na steni časti smo v poklon ob 90-letnici zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa odkrili njegov spominski portret, delo akademskega slikarja Jurija Kalana.

12. december 2019 | FDV

Podporni program za mlade oskrbovalce in zahvala

Na Centru za proučevanje družbene blaginje smo v okviru projekta MeWe začeli z izvajanjem podpornega programa za mlade oskrbovalce.

12. december 2019 | FDV