Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Slavnostne podelitve diplom magistrskega in dodiplomskega študija

V četrtek, 22. junija, smo na Fakulteti za družbene vede na dveh prireditvah podelili diplomske listine diplomantkam in diplomantom magistrskega in dodiplomskega študija.

23. junij 2017 | Dogodek

[Raziskave] Evropa potrebuje dodatne ponudbe za usposabljanje v robotiki in 3D tiskanju

Evropska anketna raziskava, ki je bila opravljena v okviru EU financiranega projekta ROTENA, je proučila pogoje, v katerih usposabljanje na področju robotike in 3D tiskanja uspeva v Evropi, z namenom oblikovanja priporočil o tem kakšne strategije bi morale organizacije sprejeti za spodbujanje takšnega usposabljanja.

23. junij 2017 | Raziskave

Prva prejemnica dvojne diplome v okviru sporazuma med UL-FDV in Univerzo v Salernu

V juniju 2017 smo dobili prvo prejemnico dvojne magistrske listine programov Družboslovna informatika FDV UL in Master of Science in Sociology and Policies for the Territory Univerze v Salernu.

21. junij 2017 | Obvestila

Novoizvoljena dekanja Fakultete za družbene vede je prof. dr. Monika Kalin Golob

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani smo za mandatno obdobje 2017—2021 izvolili novo dekanjo, profesorico dr. Moniko Kalin Golob.

20. junij 2017 | Obvestila

Konferenca CEECOM 2017

V četrtek 15. in petek 16. 6. je na FDV potekala deseta mednarodna komunikološka konferenca CEECOM. Konference, ki problematizira koncepta periferije in kritičnosti v znanstvenem raziskovanju, se je udeležilo 62 udeležencev iz 16 držav.

20. junij 2017 | Dogodek

Informativni dan za doktorski študij

Na FDV je 13. junija potekal informativni dan za doktorski študij 3. stopnje. Na dogodku so prisotni izvedeli ključne informacije v zvezi z vpisom, prisotni skrbniki posameznih področij na doktorskem študiju pa so zbranim podali tudi nekaj koristnih vsebinskih napotkov.

20. junij 2017 | Dogodek

Prof. dr. Zlatko Šabič na konferenci Prague European Summit

Profesor dr. Zlatko Šabič je sodeloval na konferenci "Prague European Summit", ki jo vsako leto organizirata češka Inštitut za mednarodne odnose ter Europeum, Inštitut za evropsko politiko.

19. junij 2017 | Dogodek

Novi doktorji znanosti

Prorektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Goran Turk je v petek, 16. junija 2017, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani promoviral 9 doktoric in doktorjev znanosti s Fakultete za družbene vede.

19. junij 2017 | Obvestila

Znani so rezultati natečaja #svetnicrnobel

Konec leta 2016 smo dijake in študente pozvali k sodelovanju v natečaju #svetnicrnobel na omrežju Instagram. Želeli smo, da v svoj objektiv ujamejo podobe sveta, ki bi po njihovem mnenju lahko bile tudi drugačne. Svoje družbenokritične fotografije so sodelujoči na omrežju Instagram vse do konca aprila 2017 objavljali pod oznako #svetnicrnobel. Znani so rezultati.

16. junij 2017 | Obvestila, Dogodek

Srečanje z generalom Frankom Gorencem na Katedri za obramboslovje

​Na Fakulteti za družbene vede smo v četrtek, 8. junija 2017, gostili upokojenega generala ameriške vojske Franka Gorenca. Tu se je na strokovnem pogovoru srečal s profesorji in raziskovalci Katedre za obramboslovje oz. Obramboslovnega raziskovalnega centra ter s študenti obramboslovja.

15. junij 2017 | Dogodek