Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

[Nova knjiga] Vloga spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi,

Pri mednarodni založbi Routledge je izšla knjiga Populism and the Web: Communicative Practices of Parties and Movements in Europe, ki sta jo uredili Mojca Pajnik in Birgit Sauer. Knjiga preučuje vlogo spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi.

25. september 2017 | Nova knjiga

Testni dostop do De Gruyter Online

Do 30. novembra 2017 imamo na UL na voljo testni dostop do vira De Gruyter Online. Gre za informacijski vir, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij, ki multisiciplinarno pokrivajo mnoga področja, med drugim tudi politiko, ekonomijo in sociologijo.

22. september 2017 | Obvestila

Uspešna izvedba dogodka Dan spletnega anketiranja 2017

"Dan spletnega anketiranja" (DSA) je dogodek, ki ga Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Center za družboslovno informatiko organizira že od leta 2012. Vsako leto se dogodka udeleži čez 200 udeležencev. Ciljna publika je tako strokovna javnost kot drugi uporabniki spletnih anket, ki jih zanimajo najsodobnejši dosežki in trendi na področju metodologije spletnih anket.

22. september 2017 | Dogodek

[Nova knjiga] Niko Toš predstavil najnovejšo knjigo Sociolog v dialogu

V torek, 19. septembra, je v sončni sobi Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij potekala predstavitev knjige Nika Toša z naslovom Sociolog v dialogu, ki je pred kratkim izšla pri Založbi FDV.

21. september 2017 | Dogodek, Nova knjiga

Uspešno magistrirala še ena generacija študentov skupnega magistrskega programa CoDe

V začetku septembra je na Corvinus University v Budimpešti potekalo sklepno dejanje za študente generacije 2015/17 skupnega evropskega magistrskega programa Comparative Local Development (CoDe), katerega partnerica je tudi Univerza v Ljubljani.

21. september 2017 | Dogodek

Sedmi posvet E-zlorabe otrok in 10 let delovanja projekta Spletno oko

Na Fakulteti za družbene vede ob boku 10. obletnice projekta Spletno oko danes poteka že sedmi posvet E-zlorabe otrok: včeraj, danes, jutri.

20. september 2017 | Dogodek

Center za socialno psihologijo soorganiziral tretji Foodkom seminar

Center za socialno psihologijo (FDV UL) je letos že drugič gostil dvodnevni mednarodni seminar FOODKOM, ki je potekal 11. in 12. septembra v City Hotelu. Letos je potekalo tretje srečanje FOODKOM, na katerem so udeleženci in udeleženke prestavljali različne premisleke vezane na hrano, komuniciranje in embaliranje hrane.

18. september 2017 | Raziskave, Dogodek

Člani Oddelka za politologijo na 22. letni konferenci CEPSA v Wroclawu

Prof. dr. Anton Bebler, prof. dr. Miro Haček in doc. dr. Simona Kukovič so se udeležili redne 22. letne konference srednjeevropske politološke asociacije (Central European Political Science Association - CEPSA), ki je potekala 14. in 15. septembra 2017 v poljskem Wroclawu na temo “Integration vs disintegration? CEECS towards European Union and its challenges”.

18. september 2017 | Dogodek, Mednarodno

Nova knjiga doc. dr. Nene Močnik pri založbi Routledge

Doc. dr. Nena Močnik je izdala samostojno monografijo z naslovom »Sexuality after War Rape: From Narrative to Embodied Research«, ki je izšla pri založbi Routledge. V monografiji avtorica kritično preizprašuje idejo seksualnosti skozi dosedanje raziskave, ter novinarske in umetniške prispevke, ki so v zadnjih dvajsetih letih vplivali na družbene reprezentacije o preživelih žrtvah spolnega nasilja med vojno v Bosni in Hercegovini.

11. september 2017 | Nova knjiga

[In memoriam] dr. Toniju Pustovrhu

Toni Pustovrh si je kot pobudnik vzpostavitve slovenske izpostave Mednarodne UNESCO katedre za bioetiko prizadeval zasnovati enoto kot osrednje mesto iskanja sinteznih odgovorov na porajajoče se izzive sodobne družbe skozi optiko bioetike v slovenskem prostoru.

07. september 2017