Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Obisk skupine študentov in profesorjev z Univerze v Zadru

Oddelek za komunikologijo FDV je v petek, 17. novembra, obiskala skupina študentov in profesorjev z Univerze v Zadru. Študentje so se seznanili z možnostjo študijskih izmenjav in rednega študija na FDV ter si med drugim ogledali multimedijsko učilnico.

20. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

Obisk kolegov z Oddelka za sociologijo Univerze v Gradcu

V ponedeljek, 13. novembra 2017, smo na Centru za raziskovanje javnega mnenja gostili kolege z Oddelka za sociologijo Univerze v Gradcu. Obiskala nas je skupina petih raziskovalcev, ki se ukvarja z mednarodnim primerjalnim raziskovanjem in s katero sodelujemo v okviru mednarodnega programa ISSP.

16. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

Lekt. dr. Nina Gorenc zaključila gostovanje na Univerzi La Sapienza v Rimu

Lekt. dr. Nina Gorenc je zaključila enomesečno študijsko/raziskovalno gostovanje na Univerzi La Sapienza v Rimu, kjer se je raziskovalno ukvarjala z uporabo javne diplomacije v okviru ameriške zunanje in varnostne politike.

16. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

Teorija in praksa 5 (2017)

Izšla je številka 5 Teorije in prakse z znanstvenimi članki in tematskim sklopom Trajnostni razvoj - implementacijski zastoj.

15. november 2017 | TiP

20 let v službi miru – razstava in knjiga

V petek, 27. oktobra 2017, sta potekala dva dogodka na Fakulteti za družbene vede v duhu obeleževanja 20-letnice sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah. V sodelovanju z Ministrstvom za obrambo, Združenjem slovenskih mirovnikov in Vojaškim muzejem Slovenske vojske sta bila organizirana postavitev razstave in predstavitev knjige, oboje z naslovom »20 let v službi miru«.

15. november 2017 | Dogodek

Digitalna UL - z inovativno uporabo IKT do odličnosti

V okviru projekta »Digitalna UL - z inovativno uporabo IKT do odličnosti« se tudi na naši fakulteti izvaja anketa o stališčih visokošolskih učiteljev in sodelavcev ter študentov do vaše dejanske uporabe IKT v študijskem procesu.

13. november 2017 | Obvestila

Obiski dekanje v mesecu oktobru

Oktobra je dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob sprejela številne visoke goste iz Slovenije in tujine.

10. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

Boštjan Udovič s soavtorji objavil članek v prestižni znanstveni reviji na Kitajskem

Doc. dr. Boštjan Udovič iz Katedre za mednarodne odnose je skupaj z dr. Matevžem Raškovićem, Davorjem Vuchkovskim in dr. Barbaro Mörec objavil znanstveni članek Business student determinants of doing business: a 7-country study of national stereotypes and ethnic distance in former Yugoslavia v reviji Guoji shangwu yanjiu (International Business Research).

10. november 2017 | Dosežki, Raziskave

Uvodni krog Univerzitetne košarkarske lige

Košarkarji FDV so se v uvodnem krogu Univerzitetne košarkarske lige v ponedeljek, 6. novembra, pomerili proti vrstnikom s Strojne fakultete. Srečanje se je končalo v dobrobit nasprotnikov, in sicer 54 : 49.

10. november 2017 | Dogodek, Aktualno

Študentje FDV obiskali Občino Kamnik

6. novembra 2017 so študentje FDV v okviru predmeta Lokalna samouprava (izvajalca red. prof. dr. Miro Haček in doc. dr. Simona Kukovič) obiskali Občino Kamnik, kjer so prisluhnili predstavitvi delovanja občinske uprave in si tako v praksi ogledali delovanje občine.

09. november 2017 | Dogodek