Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Založba FDV] Ana Bojinović Fenko in Jure Požgan: Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih

Namen učbenika je, da študente opolnomoči s temeljnim znanjem, ki ga potrebujejo, da začenjajo samostojno izvajati znanstveno raziskovanje in pisanje v tej disciplini.

18. oktober 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Nataša Logar: 10!: strokovno-znanstveno pisanje od prve do zadnje strani

Poglavji pet in šest, ki obravnavata osnove pravopisa, slovnice in stila, sta v celoti odprti in brezplačno dostopni v Spletni učilnici FDV. ​

17. oktober 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Marko Hočevar, Tibor Rutar in Marko Lovec: The Neoliberal World Order in Crisis, and Beyond

Knjiga obravnava krizo (neo)liberalnega sveta in se osredotoča na konceptualne razprave in empirične spremembe globalne moči (rastoča Kitajska in vse bolj asertivna Rusija). Hkrati tudi razišče krizo zahodnega neoliberalnega kapitalizma in propad nekaterih njegovih norm in obljub.

12. oktober 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Maca Jogan: Na dvorišču poganov: katoliška cerkev in družbeno zlo

Knjiga prinaša natančen (in) kronološki pregled odnosov, idej in zapovedi, ki jih je Katoliška cerkev (Cerkev) (so)oblikovala v svoji želji po ohranitvi njenega družbenega položaja in utrditvi »tradicionalnega« družbenega reda, ki so ga ogrozile revolucije.

12. julij 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Ralph Tench, Dejan Verčič, Ansgar Zerfass, Ángeles Moreno, Piet Verhoeven: Komunikacijska odličnost

Profesorji z univerz v Leedsu, Ljubljani, Leipzigu, Madridu in Amsterdamu v knjigi povzamejo izsledke svojega desetletnega sodelovanja pri raziskovanju odnosov z javnostmi in strateškega komuniciranja v Evropi.

10. maj 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Raymond Williams: Televizija

Knjiga predstavlja pomembne osnove za razprave s tehnološko determinističnimi teorijami o kompleksnem razmerju med družbo in tehnologijo, o vlogi namere pri tehnološkem razvoju ter o družbeni uporabi tehnologije.

24. april 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Gregor Moder: Antigona

Avtor z izvirnim branjem tako Sofoklove igre kot tudi Heglove produktivne predelave Antigoninega mita pokaže, da je včasih edina pot skozi globoka družbena protislovja v tem, da razparamo okvir, znotraj katerega so se tista protislovja sploh pokazala kot protislovja.

24. marec 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Igor Lukšič in Marinko Banjac: Vloga politološke misli Adolfa Bibiča pri razvoju politologije v Sloveniji

V zborniku so zbrani povzetki znanstvene konference, organizirane v spomin na 90. letnico rojstva profesorja dr. Adolfa Bibiča, utemeljitelja politologije na Slovenskem in v Jugoslaviji.

22. marec 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Irena Bačlija Brajnik in Vladimir Prebilič: Finančni viri slovenskih občin

V knjigi avtorja podata natančen pregled davčnih virov slovenskih občin, analitični vpogled v ravnanje občin z njihovim premoženjem ter vpogled v večino davčnih in nedavčnih tekočih virov občin.

10. marec 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Marina Trkman: Uporabljati ali ne uporabljati #OstaniZdrav

Znanstvena monografija obravnava področje skrbi posameznikov za preventivno zdravje družbe.

30. januar 2023 | Založba FDV