Novice in obvestila

Mladinski delegat pri OZN Patrik Bole na mladinskem podnebnem vrhu v New Yorku

Patrik Bole, študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede, se je med 21. in 23. septembrom kot predstavnik mladih udeležil prvega mladinskega podnebnega vrha in akcijskega vrha Generalnega sekretarja Združenih narodov v New Yorku.

25. september 2019 | Za medije, FDV

Center za socialno psihologijo gostil uvodno srečanje partnerjev projekta Newcomers

Pretekli teden je Center za socialno psihologijo, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, gostil uvodno srečanje partnerjev novega EU projekta Newcomers (New clean energy communities in a changing European energy system), ki se osredotoča na energetsko prihodnost in nove energetske skupnosti.

10. julij 2019 | Za medije, FDV

BledCom 2019

Na BledComu več kot 150 vrhunskih mednarodnih strokovnjakov in praktikov iz 30 držav razpravlja o tem, kako lahko v spremenjenih družbenih razmerah odnosi z javnostmi pripomorejo k ponovni vzpostavitvi zaupanja in ugleda v ključne družbene institucije ​

05. julij 2019 | Za medije, FDV

C.O.S.M.I.C. - Metode in orodja za podporo neformalnih oskrbovalcev migrantov in strokovnjakov, ki delajo z njimi

Namen projekta CO.S.M.I.C je podpreti neformalne oskrbovalce migrante, skupino, ki je izpostavljena dvojnemu tveganju za diskriminacijo in stigmatizacijo.

03. junij 2019 | Za medije, FDV

Raziskovalni dan Fakultete za družbene vede 2019

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je včeraj, 20. maja, potekal že tretji Raziskovalni dan, ki se ga je udeležilo več kot 80 sodelavk in sodelavcev. Uvodoma sta vse prisotne nagovorila dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, izr. prof. dr. Iztok Prezelj, ki sta izpostavila napredek, ki ga je fakulteta dosegla na področju raziskovalne dejavnosti v zadnjih petih letih.

21. maj 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Fakulteta za družbene vede prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda

Fakulteta za družbene vede je prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda, certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov, ki ima veliko uporabno vrednost neposredno za športnike.

29. april 2019 | Dosežki, Za medije, FDV

Predavanje veleposlanika Republike Indonezije

V četrtek, 21. marca, smo na Fakulteti za družbene vede gostili veleposlanika Republike Indonezije njegovo ekscelenco dr. Darmansjaha Djumala.

22. marec 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Dialog z državljani - Ali smo v Evropi varni?

V petek, 15. marca, je na Fakulteti za družbene vede potekal dialog z državljani na temo varnosti v Evropi.

15. marec 2019 | Za medije, FDV

Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede smo danes, 8. marca 2019, ob 11. uri izvedli okroglo mizo z naslovom Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah.

08. marec 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Svetovni dan varne rabe interneta

Evropska komisija je v sodelovanju z 39 organizacijami iz 26 članic Evropske unije izvedla že četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu. Na Spletnem očesu so v tem okviru ponovno preverjali odzivnost družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Ta se je v primerjavi s prejšnjim spremljanjem še nekoliko izboljšala. Družbena omrežja so skupaj v povprečju odstranila 91,7 odstotka prijavljenih vsebin. Hkrati posebej Twitter še vedno močno zaostaja za zastavljenimi cilji.

06. februar 2019 | Za medije, Dogodek, FDV