Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

»Finance for the People« - Kapuscinski predavanje o razvoju s prof. Johnom Kayem

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Fakulteta za družbene vede že petič gostila Kapuscinski predavanje o razvoju, ki jih s pomočjo Evropske komisije organizira UNDP v spomin na poljskega novinarja R. Kapucinskega. Letošnji gost je bil profesor John Kay, eden vodilnih britanskih ekonomistov, ki se osredotoča predvsem na finančni sektor in njegovo vlogo v razvitih gospodarstvih.

17. oktober 2017 | Za medije, Dogodek, Mednarodno

Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko

Letos mineva deset let, odkar na prijavni točki Spletno oko, ki jo koordinira Fakulteta za družbene vede, javnosti omogočamo anonimno prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok in sovražnega govora na internetu. V tem obdobju smo prejeli prek 21 tisoč prijav, pri več kot 1900 prijavah pa smo ugotovili znake nezakonitosti in jih v skladu s tem tudi posredovali policiji.

18. april 2017 | Obvestila, Dosežki, Za medije

Novinarska konferenca »Slovenija največje presenečenje evropskega Cofund razpisa Pametne prihodnosti mest«

V četrtek, 2. 2. 2017 ob 13. uri ob izjemnem uspehu slovenskih raziskovalk in raziskovalcev ARRS prireja novinarsko konferenco »Slovenija največje presenečenje evropskega Cofund razpisa Pametne prihodnosti mest«.

31. januar 2017 | Za medije

Etika v znanosti in varovanje osebnih podatkov - pri spreminjanju zakonodaje je treba iskati ravnovesje med pravnim vidikom in raziskovalnim interesom.

​Ljubljana, 12. januar 2017 - Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je v okviru obeležitve 50-letnice družboslovnega raziskovanja na FDV potekala okrogla miza z naslovom Etika v znanosti s poudarkom na varstvu osebnih podatkov.

12. januar 2017 | Za medije