Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Raziskovanje in razvoj ekonomske demokracije v Evropi in Latinski Ameriki

14. septembra se z delavnico, ki bo potekala na Fakulteti za družbene vede, začenja evropski projekt Adelante2 Triangular Cooperation EU-LAC. Slovenska partnerja na projektu sta Center za preučevanje organizacij in človeških virov, FDV UL in Inštitut za ekonomsko demokracijo.

30. avgust 2023 | Projekti

Zbirka učnih gradiv o mednarodnem poslovanju MNCwhispering prejemnica nagrade Akademije mednarodnega poslovanja za inovacijo v poučevanju 2023

Del zmagovalne ekipe, ki je razvila zbirko, so tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger. Iskrene čestitke!

19. julij 2023 | Dosežki, Projekti

Začel se je projekt DIACOMET: dialog širi obzorja

Partnerji projekta DIACOMET, med katerimi je tudi Fakulteta za družbene vede (UL), bodo razvili vključujoč državljanski kodeks dobrega komuniciranja, ki bo pomagal tako državljanom kot tudi medijem, družbenim omrežjem, oglaševalcem, politikom in pedagogom ustvariti bolj dialoško in vključujočo komunikacijo ter družbena okolja.

04. julij 2023 | Projekti

Knjižnica video primerov MNCwhispering med nominiranci Akademije mednarodnega poslovanja za nagrado s področja poučevanja

Projektni partnerji Erasmus+ projekta VCL4IB (tudi CMO s FDV UL) so združili moči za reševanje izzivov sodobnega poučevanja mednarodnega poslovanja.

21. junij 2023 | Projekti

Medijska kultura in digitalna pismenost, strokovni posvet

Na posvetu so se udeleženci seznanili z nekaterimi ugotovitvami projekta Medijski repertoarji mladih: Socialni, politični in kulturni aspekti digitaliziranega vsakdana, nato pa sodelovali na delavnicah o digitalni pismenosti, branju v dobi digitalnih medijev in praksah mladih na družbenih omrežjih.

30. marec 2023 | Raziskave, Dogodek, Projekti

4. transnacionalno srečanje partnerjev Erasmus+ KA projekta v San Salvadorju

Na srečanju je sodelovala tudi dr. Jožica Čehovin Zajc, ki je prejela posebno priznanje za zasluge pri razvoju visokošolskega izobraževalnega sistema v državi Salvador.

14. marec 2023 | Dosežki, Mednarodno, Projekti

Opolnomočenje mladih proti spolnim stereotipom

Ključni cilj EMPATH projekta je zmanjšati diskriminacijo na podlagi spola v vzgojno-izobraževalnem sistemu in uvesti perspektivo enakih možnosti spolov v izobraževalne prakse.

21. februar 2023 | Znanost, Projekti