Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Interdisciplinarni študentski projekt Ponazoritev zelenega prehoda z interaktivnimi maketami

Cilj projekta je bil razviti in omogočiti dostopen pristop za načrtovanje in izdelavo interaktivnih maket, ki temeljijo na tehnološko preprostih načinih interakcije uporabnikov z njimi.

27. december 2023 | Projekti

Nov projekt proti nasilju na podlagi spola: sodelovanje z univerzami v Latinski Ameriki

Namen projekta je prenos znanja in dobrih praks iz Evrope v tri države Latinske Amerike (Mehika, Kolumbija in Peru).

15. december 2023 | Projekti

MEMPOP: bilateralni raziskovalni projekt o estetikah in strategijah spominjanja v popularni kulturi

V okviru projekta si bodo raziskovalci z Univerze v Ljubljani in Univerze na Reki prizadevali raziskati različne strategije producentov in kuratorjev popularne kulture, ki jih zanima kolektivni spomin ter estetiko tovrstnih popularnokulturnih vsebin.

12. december 2023 | Projekti

NextGenerationEU – NOV HORIZONT PROJEKT

V letu 2024 se bo začel izvajati nov Horizont projekt, v katerem poleg številnih uglednih mednarodnih akademskih ustanov sodelujeta tudi dva centra s FDV (CJMMK in ADP).

08. december 2023 | Projekti

Razprava o enakem plačilu za enako delo ob zaključku raziskovalnega projekta STEP

Na konferenci projekta STEP (S transparentnostjo do enakosti plačil), ki so ga zaključili na Centru za preučevanje organizacij in človeških virov, so razpravljali o tem, kako nova Direktiva o transparentnosti plačil lahko pomaga k zmanjševanju te vrzeli.

24. november 2023 | Dogodek, Projekti

Raziskovanje in razvoj ekonomske demokracije v Evropi in Latinski Ameriki

14. septembra se z delavnico, ki bo potekala na Fakulteti za družbene vede, začenja evropski projekt Adelante2 Triangular Cooperation EU-LAC. Slovenska partnerja na projektu sta Center za preučevanje organizacij in človeških virov, FDV UL in Inštitut za ekonomsko demokracijo.

30. avgust 2023 | Projekti

Zbirka učnih gradiv o mednarodnem poslovanju MNCwhispering prejemnica nagrade Akademije mednarodnega poslovanja za inovacijo v poučevanju 2023

Del zmagovalne ekipe, ki je razvila zbirko, so tudi člani Centra za mednarodne odnose na FDV UL prof. dr. Andreja Jaklič (vodja projekta na FDV UL), asist. dr. Iris Koleša in izr. prof. dr. Anže Burger. Iskrene čestitke!

19. julij 2023 | Dosežki, Projekti

Začel se je projekt DIACOMET: dialog širi obzorja

Partnerji projekta DIACOMET, med katerimi je tudi Fakulteta za družbene vede (UL), bodo razvili vključujoč državljanski kodeks dobrega komuniciranja, ki bo pomagal tako državljanom kot tudi medijem, družbenim omrežjem, oglaševalcem, politikom in pedagogom ustvariti bolj dialoško in vključujočo komunikacijo ter družbena okolja.

04. julij 2023 | Projekti

Knjižnica video primerov MNCwhispering med nominiranci Akademije mednarodnega poslovanja za nagrado s področja poučevanja

Projektni partnerji Erasmus+ projekta VCL4IB (tudi CMO s FDV UL) so združili moči za reševanje izzivov sodobnega poučevanja mednarodnega poslovanja.

21. junij 2023 | Projekti

Medijska kultura in digitalna pismenost, strokovni posvet

Na posvetu so se udeleženci seznanili z nekaterimi ugotovitvami projekta Medijski repertoarji mladih: Socialni, politični in kulturni aspekti digitaliziranega vsakdana, nato pa sodelovali na delavnicah o digitalni pismenosti, branju v dobi digitalnih medijev in praksah mladih na družbenih omrežjih.

30. marec 2023 | Dogodek, Projekti