Novice in obvestila

[Založba FDV] Matjaž Nahtigal: SOCIAL AND ECONOMIC RECONSTRUCTION OF THE EUROPEAN UNION DIMENSIONS

Namen te monografije je pokazati, da obstaja pot onkraj pesimistične, plitke, razdrobljene EU na eni strani in poti onkraj centralizirane, tehnokratske enotnosti, ki ustreza vsej EU na drugi strani.

04. marec 2020 | Nova knjiga, FDV

Zasl. prof. dr. Maca Jogan v samozaložbi izdala knjigo PISMA

K branju 250 strani obsegajočega besedila, ki omogoča sprehod skozi skoraj polstoletni čas, vabi v Spremni besedi akad. prof. dr. Matjaž Kmecl.

03. februar 2020 | Nova knjiga, FDV

[Založba FDV] prof. dr. Bogomil Ferfila: Države azijskega islama

Knjiga vstopa v Azijo in je tako po Bližnjem vzhodu to že druga velika regija, v kateri avtor analizira njene muslimanske države.

23. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

[Založba FDV] izr. prof. dr. Gregor Tomc - Lipovi bogovi. Religija kot stranski proizvod evolucijske prilagoditve na jezik

Pri Založbi FDV je izšla knjiga izr. prof. dr. Gregorja Tomca, ki se ukvarja z vlogo religije in njeno komunikacijsko funkcijo. "Zakaj se ljudje ukvarjajo z iskanjem domišljijskih odgovorov na resnične probleme, zakaj rezljajo lipove bogove, ko pa to početje od njih vendarle zahteva veliko časa in energije, a je samo po sebi popolnoma nekoristno in zato nesmiselno?"

21. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

[Založba FDV] izr. prof. dr. Drago Zajc - Razvoj parlamentarizma in funkcije sodobnih (novih) parlamentov

Pri Založbi FDV je izšla knjiga izr. prof. dr. Draga Zajca. Avtorjev prispevek k razumevanju parlamentarizma je njegov opis razvoja parlamentarizma v Evropi in Ameriki, v katerem je pogosto šlo za splet različnih okoliščin in demokratičnih praks, pa tudi civilizacijskih standardov. Ob prikazu drugih rešitev, ki so izhajale iz različnih protiparlamentarnih ideologij, opozarja, da je ukinitev ali omejitev parlamentarizma pomenila nastop avtoritarnih in totalitarnih političnih sistemov.

21. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

Izšla je digitalna knjiga Analitika, odzivnost in avtomatizacija kadrovskih poslovnih procesov

Knjiga opisuje proces razvoja modela kadrovskega menedžmenta (human resource management – HRM). V času globalizacije, razvoja tehnologij, sprememb v vedenju potrošnikov, saj za podjetja pomenijo konec rutinskega poslovanja.

17. januar 2020 | Nova knjiga, FDV