Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Doživljanje odnosov z javnostmi: mednarodni glasovi

V Londonu je pri založbi Routledge izšla knjiga z naslovom Doživljanje odnosov z javnostmi: mednarodni glasovi (Experiencing Public Relations: Interbational Voices), ki sta jo uredila Dejan Verčič s Fakultete za družbene vede v Ljubljani in Elizabeth Bridgen s Sheffield Hallam University v Veliki Britaniji.

19. oktober 2017 | Nova knjiga

Spremembe držav blaginje v izbranih evropskih državah

Pri založbi Oxford University Press je izšla knjiga o spremembah držav blaginje v izbranih evropskih državah in na ravni Evropske unije z naslovom After Austerity. Welfare State Transformation in Europe after the Great Recession. V knjigi je tudi poglavje o Sloveniji, v katerem Maša Filipovič Hrast in Tatjana Rakar razpravljata o prihodnosti slovenske države blaginje in izzivih solidarnosti.

18. oktober 2017 | Nova knjiga, Publikacija

[Založba FDV] Elektroenergetska kritična infrastruktura v Sloveniji: scenariji izpadov električne energije in pomen kritične redundance

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga avtorjev Iztoka Prezlja, Zvonete Košnjeka, Miroslava Bugeze, Damjana Kopšeta, Franceta Križaniča in Vasje Kolška z naslovom Elektroenergetska kritična infrastruktura v Sloveniji: scenariji izpadov električne energije in pomen kritične redundance.

16. oktober 2017 | Nova knjiga

Breda Luthar in Maruša Pušnik s poglavjem v knjigi The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and Its Other

Breda Luthar in Maruša Pušnik sta v knjigi The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and Its Other objavili poglavje z naslovom​The Restoration of Capitalism After Yugoslavia: Cultural Capital, Class and Power.

16. oktober 2017 | Nova knjiga, Publikacija

[Založba FDV] MEDKULTURNE razlike in stereotipi(zacija): prednost ali slabost pri političnem in gospodarskem sodelovanju med državami nekdanje Jugoslavije

Pri Založbi FDV je izšla monografija Medkulturne razlike in stereotipizacija. Monografija predstavlja prvo empirično študijo medkulturnih razlik, ki je bila izvedena v regiji držav nekdanje Jugoslavije in so jo izvedli raziskovalci iz te iste regije.

12. oktober 2017 | Nova knjiga

Novi pristopi k preučevanju (post)Jugoslavije

Mitja Velikonja je kot sourednik in soavtor sodeloval v zborniku​ različnih avtorjev​, prvem tovrstnem, o zgodovini Jugoslavije od njenega nastanka po prvi svetovni vojni do razpada v devetdesetih.

09. oktober 2017 | Nova knjiga, Publikacija

[Nova knjiga] Vloga spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi,

Pri mednarodni založbi Routledge je izšla knjiga Populism and the Web: Communicative Practices of Parties and Movements in Europe, ki sta jo uredili Mojca Pajnik in Birgit Sauer. Knjiga preučuje vlogo spleta v komunikacijskih strategijah desnih populističnih strank in gibanj v Evropi.

25. september 2017 | Nova knjiga

[Nova knjiga] Niko Toš predstavil najnovejšo knjigo Sociolog v dialogu

V torek, 19. septembra, je v sončni sobi Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij potekala predstavitev knjige Nika Toša z naslovom Sociolog v dialogu, ki je pred kratkim izšla pri Založbi FDV.

21. september 2017 | Dogodek, Nova knjiga

Nova knjiga doc. dr. Nene Močnik pri založbi Routledge

Doc. dr. Nena Močnik je izdala samostojno monografijo z naslovom »Sexuality after War Rape: From Narrative to Embodied Research«, ki je izšla pri založbi Routledge. V monografiji avtorica kritično preizprašuje idejo seksualnosti skozi dosedanje raziskave, ter novinarske in umetniške prispevke, ki so v zadnjih dvajsetih letih vplivali na družbene reprezentacije o preživelih žrtvah spolnega nasilja med vojno v Bosni in Hercegovini.

11. september 2017 | Nova knjiga

[Založba FDV] Prihodnost slovenske države blaginje

Avtorji predstavljajo nekaj izbranih ugotovitev projekta NORFACE – Welfare states Future: Our children's Europe (Prihodnosti držav blaginje: Evropa naših otrok), v katerem sodeluje več držav, in sicer Velika Britanija (koordinator), Danska, Nemčija, Norveška in Slovenija.

07. september 2017 | Nova knjiga