Novice in obvestila

Inštitut kralja Sejonga v Sloveniji

Univerza v Ljubljani od 9. junija 2021 obeležuje še en mejnik. S tem dnem je postala gostiteljica Inštituta kralja Sejonga (IKS) v Sloveniji. Fundacija kralja Sejonga od leta 2012 pod geslom »Mala Koreja v vsakem delu sveta« ustanavlja jezikovne in kulturne inštitute, katerih temeljno poslanstvo je učenje korejščine in spoznavanje korejske kulture.

14. junij 2021 | Mednarodno

Knjiga prof. Verčiča v kitajščini

Pri založbi Kitajske univerze za komuniciranje v Pekingu je izšla nova knjiga, pod katero se je kot avtor sopodpisal dr. Dejan Verčič, profesor na Katedri za tržno komuniciranje in odnose z javmnostmi na FDV UL, z naslovom Komunikacijska odličnost: kako upravljati s strateškim komuniciranjem in odnosi z javnostmi v globalnem svetu.

08. junij 2021 | Mednarodno

Prof. dr. Dejan Verčič v Pekingu digitalno gostoval na veliki mednarodni konferenci

Prof. Verčič je nastopil z referatom z naslovom ”Komuniciranje rešuje življenja,” v katerem je povzel izkušnje iz potekajoče pandemije koronavirusa in opozoril na nepripravljenost na prihajajoče globalne krize, ki jih prinašajo globalno segrevanje in podnebne spremembe, od vremenskih nesreč, pomanjkanja pitne vode, demografskih neravnotežij in migracij.

10. maj 2021 | Mednarodno

Raziskovalna destinacija - Slovenija

Vabljeni k ogledu videa o Sloveniji kot raziskovalni destinaciji.

13. april 2021 | Mednarodno

Model UN Društva za Združene narode za Rusijo in Moskovskega državnega inštituta za mednarodne odnose

Model UN je igranje vlog, v kateri študentje posnemajo delo Združenih narodov. Udeleženci - delegati, opazovalci, predsedniki in strokovnjaki - nastopajo kot uradni predstavniki držav članic ZN in mednarodnih organizacij, ki so prišli na konferenco, da bi razpravljali o dnevnem redu. Rok za prijavo na simulacijo je 10. april.

16. marec 2021 | Mednarodno

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob in prof. dr. Maja Bučar na mednarodni e-konferenci Oživljanje globalne ekonomije v novi normalnosti

Konferenco sta organizirali Fakulteta za družbene in humanistične vede Birla in Birla Global University, Bhubaneswar, Odisha, Indija.

26. februar 2021 | Mednarodno

Študenti programa Novinarske študije del mednarodnega projekta EUFACTCHECK

V okviru predmeta Novinarstvo in internet (nosilec: izr. prof. dr. Igor Vobič) so študentke in študenti konceptualno spoznavali prakso preverjanja dejstev (angl. factchecking). Delo pri predmetu je potekalo v skladu z metodologijo mednarodnega projekta EUFACTCHECK, ki povezuje več kot 20 fakultet iz 15 evropskih držav.

22. januar 2021 | Mednarodno, FDV

Prof. dr. Petra Roter sodelovala na mednarodni konferenci ob 25. obletnici daytonskega mirovnega sporazuma

V svojem prispevku je prof. Roter govorila o implementaciji evropskih norm o človekovih pravicah in manjšinskih pravicah (kot sestavni del človekovih pravic) ter o načinih naslavljanja dileme, posebej relevantne v kontekstu Bosne in Hercegovine, o doslednem zagotavljanju pravic posameznikov in preprečevanju kakršne koli diskriminacije npr. na osnovi etnične samoopredelitve na način, ki ne ogroža t. i. vitalnih nacionalnih interesov treh konstitutivnih narodov v tej državi.

11. januar 2021 | Mednarodno