Novice in obvestila

Spletno predavanje Freda Turnerja: Amerika se odloča: kaj je v resnici na kocki volitev 2020?

V četrtek, 29. oktobra je na virtualni platformi Zoom nastopil g. Fred Turner, vodja kabineta vodje manjšine v Odboru ameriškega senata za zunanje odnose, senatorja Boba Menendeza.

30. oktober 2020 | Mednarodno, FDV

Erasmus dneve 2020 smo praznovali z gostujočima predavanjema izr. prof. dr. Nemanje Džuverovića z Univerze v Beogradu

Katedra za mednarodne odnose je v okviru letošnjih Erasmus dni z velikim veseljem organizirala dva dogodka. Izr. prof. dr. Nemanja Džuverović z Univerze v Beogradu, Fakultete za politologijo, je v okviru dveh predmetov, ki se izvajata za domače in Erasmus izmenjalne študente, izvedel gostujoči predavanji.

22. oktober 2020 | Mednarodno

Center za mednarodne odnose na FDV UL gostil usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje VCL4IB

Prof. dr. Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose (CMO) je med 2. in 4. septembrom 2020 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) gostila 3-dnevno usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje, ki v okviru projekta VCL4IB pripravljajo video vsebine za poučevanje mednarodnega poslovanja.

11. september 2020 | Mednarodno, FDV

Izšel je Evropski komunikacijski monitor 2020

Letošnje poročilo izpostavlja aktualne teme etike, spola, kibernetske varnosti, razvoja kompetenc in orodij v strateškem komuniciranju in odnosih z javnostmi.

02. junij 2020 | Publikacija, Mednarodno

Prof. dr. Mitja Velikonja gostoval na Univerzi Yale v New Havenu

Njegova knjiga o političnih grafitih v srednji Evropi (Routledge, 2020) je bila posebej omenjena v izstopajočih dosežkih tamkajšnjega Centra za evropske študije v letu 2020.

02. junij 2020 | Mednarodno

Nove čiste energetske skupnosti v spreminjajočem se evropskem energetskem sistemu

V projektu sodeluje 8 partnerjev iz 6-ih držav. Slovenski partnerji so Gen-I, Consensus in Univerza v Ljubljani - Center za metodologijo in informatiko (FDV) ter nosilec projekta Center za socialno psihologijo (FDV).

28. maj 2020 | Mednarodno, FDV

FDV soorganizator mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education« v Bhubaneswaru v Indiji

Med 24. in 25. januarjem so se predstavniki Fakultete za družbene vede, prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, prof. dr. Igor Lukšič in mag. Maša Kolenbrand udeležili mednarodne konference »Global Trends in Business Practices and Manegement Education« v Indiji.

06. februar 2020 | Mednarodno, FDV

[PODALJŠANJE ROKA ZA PRIJAVE NA RAZPIS] Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2020 / 2021 DO 7. JANUARJA 2020

Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost podaljšuje rok za prijavo na razpis Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2020/21 do 7. januarja 2020, do 24.00*.

06. januar 2020 | Mednarodno, FDV, Erasmus