Novice in obvestila

Raziskovalci CMO na konferenci EIBA 2019

Red. prof. dr. Andreja Jaklič, izr. prof. dr. Anže Burger in asist. Iris Koleša, mag., so se med 13. in 15. decembrom 2019 udeležili 45. letne konference EIBA, ki je potekala v Leedsu, v Angliji. Na konferenci, katere tema je bila 'Kaj zdaj? Mednarodno poslovanje v zmedenem svetovnem redu', so predstavljali najnovejše raziskovalne ugotovitve in projekte Centra za mednarodne odnose. Iris Koleša je bila ob tem nagrajena kot ena izmed najboljših recenzentk dogodka.

19. december 2019 | Mednarodno, FDV

Znanstveno srečanje mednarodne raziskovalne mreže »Navigating knowledge landscape«

Tema letošnjega srečanja omenjene znanstvene mreže, ki združuje raziskovalce iz tridesetih držav, je bila »Knowing that we don’t know. Knowledge and ignorance in relation to health and biomedicine in the digital society«.

11. december 2019 | Mednarodno, FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter povabljena v komisijo za izbor nagrade Maxa van der Stoela za izjemne prispevke na področju manjšinskih pravic

Vsaki dve leti je podeljena nagrada v višini 50.000 EUR posamezniku, skupini ali instituciji za izjemne dosežke na podrožju izboljšanja položaja narodnih manjšin.

05. december 2019 | Mednarodno, FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter gostovala v Padovi

Tam je sodelovala na prvem sestanku novoimenovanega akademskega sveta na skupnem doktorskem programu z naslovom Human Rights, Society, and Multi-level Governance.

04. december 2019 | Mednarodno, FDV

Prof. Zlatko Šabič in mag. Maša Kolenbrand obiskala Državno univerzo Kyongpook v Južni Koreji

V okviru programa mednarodna kreditna mobilnost Erasmus+ je prof. Zlatko Šabič med 25. in 29. novembrom gostoval na partnerski Državni univerzi Kyongpook v Daegu v Južni Koreji. Njegova gostiteljica je bila Fakulteta za družbene vede, v njenem imenu ga je sprejel in pozdravil dekan prof. Chaimun Lee. Prof. Šabič je predaval o položaju v balkanski regiji ter aktualnem stanju Evropske unije, s poudarkom na njeni širitveni politiki.

02. december 2019 | Mednarodno, FDV

Prva evropska konferenca in znanstvena revija na področju komuniciranja zdravja in v zdravstvu

Red. prof. dr. Gregor Petrič imenovan za pridruženega urednika, izr. prof. dr. Tanja Kamin in asist. dr. Sara Atanasova pa za članici uredniškega odbora v okviru ustanovitve revije European Journal of Health Communication v Švici. Čestitamo!

20. november 2019 | Mednarodno, FDV

Fakulteto za družbene vede obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji

6. novembra 2019 je fakulteto obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji.

07. november 2019 | Mednarodno, FDV

Odprt drugi krog prijav za skupni magistrski program EMA

Obveščamo, da je odprt drugi krog prijav za skupni magistrski program The European Master’s Programme in Human Rights and Democratisation - EMA.

06. marec 2019 | Mednarodno, FDV

Obisk delegacije z Univerze v Črni gori

Dekanja FDV prof. dr. Monika Kalin Golob je z rektorjem prof. dr. Danilom Nikolićem in delegacijo opravila razgovore o izvajanju dvostranskega sporazuma akademskega sodelovanja med obema univerzama na študijskem programu Medijske študije in novinarstvo, ki ga v Črni gori že drugo leto izvajajo naši članice in člani s Katedre za medijske študije.

04. marec 2019 | Dogodek, Mednarodno

Pozdravni dan za tuje študente na Fakulteti za družbene vede

V četrtek, 14. februarja 2019, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2018/19.

18. februar 2019 | Mednarodno, FDV, Erasmus