Novice in obvestila

[Galerija FDV] Igor Rus: Ladja Galeb: Peak Humanity?

Razstava vsebuje osem fotografij ladje Galeb. Avtor Igor Rus znano ladjo vidi kot metaforo sprememb. Fotografije so narejene v črno-beli tehniki in obdelane tako, da je vsaka naslednja bolj grobo zrnata in je videti kot da ladja v seriji osmih fotografij postopno izginja izpred vaših oči.

20. oktober 2020 | Galerija FDV

[Galerija FDV] Spletna slikarska razstava »Iščem negovalko s polno potovalko«

Za namen spletne otvoritve, ki ne omogoča klasičnega pogovora v živo z umetnikom, smo se odločili sprožiti spletni pogovor. Samove slike izzivajo – moški nariše podobo ženske in pripiše, da išče storitev, pa še opredeli dodatne zahteve, pa se podpiše in navede, koliko je star. Pomislili smo, da bodo družboslovke in družboslovci odreagirali na različne načine.

03. junij 2020 | Galerija FDV, FDV

[Spletna Galerija FDV] Alma M. Karlin - državljanka sveta

Kmalu po postavitvi razstave akademske slikarke in kitajsko-slovenske umetnice Huiqin Wang so bile razglašene izredne razmere. Ker si želimo, da bi razstavo lahko videlo več ljudi, smo jo prestavili tudi na splet.

15. maj 2020 | Galerija FDV, FDV

1. maj v Galeriji FDV

Pri oblikovanju programa Galerije FDV smo odprti za sugestije in sproščeni, naš program je vsako leto drugačen. Imamo pa nekaj »železnega repertoarja«. Pomemben del tega je vsakoletno obeleževanje praznika dela. Tudi letos, v času, ko so se naša življenja in delo zelo spremenili, v Galeriji FDV praznujemo 1. maj in se želimo pokloniti idejam delavske solidarnosti in boju za delavske pravice – seveda na tem spremembam prilagojeni način.

30. april 2020 | Galerija FDV

[Galerija FDV] Družboslovna popotovanja

Galerija FDV tudi v času koronavirusa in omejenih neposrednih stikov nadaljuje z delom.

31. marec 2020 | Galerija FDV, FDV

[Galerija FDV] Otvoritev slikarske razstave "Intimno, družbeno, politično?"

Na ogled so razstavljene slike izr. prof. dr. Vlaste Jalušič iz serije Small talks, Kaj mi da morje in nekatera druga dela, ki so nastala na presečišču dveh dimenzij avtoričinega udejstvovanja, namreč likovne in raziskovalne.

11. februar 2020 | Galerija FDV, FDV