Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[GALERIJA FDV] Otvoritev razstave Varuhinje rek

Skupinsko razstavo fotografij znanih slovenskih fotografov z naslovom "Varuhinje rek", si lahko ogledate do 8. januarja 2024.

20. november 2023 | Galerija FDV

[Založba FDV] Ana Bojinović Fenko in Jure Požgan: Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih

Namen učbenika je, da študente opolnomoči s temeljnim znanjem, ki ga potrebujejo, da začenjajo samostojno izvajati znanstveno raziskovanje in pisanje v tej disciplini.

18. oktober 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Nataša Logar: 10!: strokovno-znanstveno pisanje od prve do zadnje strani

Poglavji pet in šest, ki obravnavata osnove pravopisa, slovnice in stila, sta v celoti odprti in brezplačno dostopni v Spletni učilnici FDV. ​

17. oktober 2023 | Založba FDV

Okusi spremembo: FDV se pridružuje izzivu trajnostne prehrane

Prehod na okolju prijaznejšo prehrano je ključen za reševanje problemov javnega zdravja, doseganje podnebnih ciljev in zaščito dobrega počutja.

16. oktober 2023 | Trajnostna FDV

[Založba FDV] Marko Hočevar, Tibor Rutar in Marko Lovec: The Neoliberal World Order in Crisis, and Beyond

Knjiga obravnava krizo (neo)liberalnega sveta in se osredotoča na konceptualne razprave in empirične spremembe globalne moči (rastoča Kitajska in vse bolj asertivna Rusija). Hkrati tudi razišče krizo zahodnega neoliberalnega kapitalizma in propad nekaterih njegovih norm in obljub.

12. oktober 2023 | Založba FDV

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij

Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko.

11. september 2023 | Dogodek, FDV

Univerza v Ljubljani med 108 univerzami na svetu, ki so najbolj prispevale k literaturi odnosov z javnostmi!

Ponosni smo, da je Univerza v Ljubljani dosegla tako visoko uvrstitev med številnimi svetovnimi univerzami. To potrjuje predanost Fakultete za družbene vede znanstvenemu raziskovanju na področju odnosov z javnostmi ter našo stalno zavezanost k razvoju tega področja.

24. julij 2023 | FDV

[Založba FDV] Maca Jogan: Na dvorišču poganov: katoliška cerkev in družbeno zlo

Knjiga prinaša natančen (in) kronološki pregled odnosov, idej in zapovedi, ki jih je Katoliška cerkev (Cerkev) (so)oblikovala v svoji želji po ohranitvi njenega družbenega položaja in utrditvi »tradicionalnega« družbenega reda, ki so ga ogrozile revolucije.

12. julij 2023 | Založba FDV

Dr. Viktor Potočnik je postal prvi doktor znanosti prenovljenega 4-letnega doktorskega študijskega programa

Dr. Viktor Potočnik je uspešno zagovarjal svojo doktorsko disertacijo in postal prvi doktor znanosti 4-letnega interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Humanistika in družboslovje na FDV.

10. julij 2023 | Dosežki, FDV

1KA video vodiči

Kakšne so osnovne nastavitve ankete? Kako lahko anketo stestiram? Ali lahko preko 1KE pošiljam tudi vabila?

09. junij 2023 | FDV