Novice in obvestila

Obisk kolegov iz Statističnega urada RS

Dva diplomanta FDV, ki sta danes zaposlena na Statističnem uradu, sta tudi konkretno predstavila dve raziskavi Statističnega urada, in sicer Mnenje potrošnikov in Poraba časa.

13. december 2019 | FDV

Predstavitev dveh knjig akademika Veljka Rusa

V počastitev spomina na zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa je 4. decembra potekala predstavitev njegovih knjig. Predstavitev je potekala pred polno dvorano, med udeleženci pa so bili družboslovci vseh generacij, tudi študentke in študentje sociologije.

13. december 2019 | Dogodek, FDV

Študent obramboslovja, Tadej Kolander, po hudem udarcu predčasno zaključil svetovno člansko prvenstvo v kickboxu

Tadeju čestitamo za udeležbo na svetovnem članskem prvenstvu in mu želimo čimprejšnje okrevanje ter uspešno nadaljevane športne kariere.

13. december 2019 | FDV, ŠportnikiFDV

Odkritje spominskega portreta zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa

Na steni časti smo v poklon ob 90-letnici zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa odkrili njegov spominski portret, delo akademskega slikarja Jurija Kalana.

12. december 2019 | FDV

Podporni program za mlade oskrbovalce in zahvala

Na Centru za proučevanje družbene blaginje smo v okviru projekta MeWe začeli z izvajanjem podpornega programa za mlade oskrbovalce.

12. december 2019 | FDV

Slovenski politološki dan 2019

V tednu, ko je Univerza v Ljubljani praznovala 100. obletnico, je 4. decembra 2019 na Fakulteti za družbene vede potekal Slovenski politološki dan pod naslovom Zmožnost države: (pre)misliti državo v 21. stoletju, ki sta ga organizirala Slovensko politološko društvo (SPOD) in Oddelek za politologijo, Fakulteta za družbene vede.

11. december 2019 | FDV

Znanstveno srečanje mednarodne raziskovalne mreže »Navigating knowledge landscape«

Tema letošnjega srečanja omenjene znanstvene mreže, ki združuje raziskovalce iz tridesetih držav, je bila »Knowing that we don’t know. Knowledge and ignorance in relation to health and biomedicine in the digital society«.

11. december 2019 | Mednarodno, FDV

Pogovor z Bojanom Brezigarjem

V pogovoru z novinarjem in kolumnistom Dnevnika Ervinom Hladnikom Milharčičem sta odgrinjala tančice življenja slovenske narodne skupnosti v zamejstvu, italijanske politike, delovanja slovenske politike v času prvega predsedovanja Svetu EU (2008) ter slovenske diplomacije nasploh.

09. december 2019 | FDV

Gostujoče predavanje dr. Deana Vuletica

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi (nosilec izr. prof. dr. Boštjan Udovič) smo 26. novembra gostili dr. Deana Vuletica, iz Raziskovalnega centra za raziskovanje Srednje in Vzhodne Evrope Univerze na Dunaju.

09. december 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Informativni dan za študij v tujini

Izvedli bomo tudi ponovitev dogodka Informativni dan za študij v tujini, in sicer 18. decembra ob 10h v FDV-07. Toplo vabljeni vsi zainteresirani študenti, ki niso imeli priložnosti udeležbe na prvem dogodku.

09. december 2019 | FDV, Erasmus