Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Konferenca: Politika v času skrajnosti

Osrednja tema dogodka so bile različne krize v 21. stoletju ter premišljanje možnih alternativ.

19. december 2023 | Dogodek

24. Častni shod Fakultete za družbene vede

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na Fakulteti za družbene vede potekal 24. Častni shod FDV. S prireditvijo je fakulteta obeležila dosežke zaposlenih, študentk in študentov.

28. november 2023 | Dosežki, Dogodek

Razprava o enakem plačilu za enako delo ob zaključku raziskovalnega projekta STEP

Na konferenci projekta STEP (S transparentnostjo do enakosti plačil), ki so ga zaključili na Centru za preučevanje organizacij in človeških virov, so razpravljali o tem, kako nova Direktiva o transparentnosti plačil lahko pomaga k zmanjševanju te vrzeli.

24. november 2023 | Dogodek, Projekti

Mednarodna konferenca: Kako zveni »vaša« glasba?

Rdečo nit konference je predstavljalo vprašanje, kako se identitete, skupnosti in pripadnosti oblikujejo, ohranjajo in pogajajo na polju popularne glasbe, pri čemer srednja, vzhodna in jugovzhodna Evropa služi kot oporna točka.

14. november 2023 | Dogodek, Mednarodno

Svečana podelitev diplomskih in magistrskih listin

Študentke in študente sta na podelitvi nagovorili diplomantka družboslovne informatike Nika Marija Rojc in magistrica mednarodnih odnosov Ana Klemen. Z njima smo opravili krajša intervjuja na temo študija na FDV.

20. oktober 2023 | Dogodek

7. Dnevi nacionalne varnosti

Dnevi nacionalne varnosti so organizirani z namenom informiranja in ozaveščanja javnosti, zlasti mladih, o vidikih in pomenu varnosti v sodobni družbi ter povezovanja različnih institucij in strokovnjakov na področju obrambe, varnosti ter zaščite in reševanja v Republiki Sloveniji.

11. oktober 2023 | Dogodek

Spletni paneli in kombinirani načini anketiranja

Na dogodku so predstavili izkušnje in spoznanja o najnovejših trendih s področja zbiranja analize in primerjave anketnih podatkov.

04. oktober 2023 | Dogodek

Dregljaji algoritmov in z njimi povezane kognitivne pasti ali kako umetna inteligenca vpliva na odločanje posameznikov

Dr. Jurgis Karpus, postdoktorski raziskovalec na Univerzi Ludwiga Maximilliana v Münchnu ter strokovnjak s področja teorije iger in teorije racionalne izbire je zaposlenim pojasnil, kako se sistemi umetne inteligence učijo uporabljati pristranskost v človeški presoji, da bi s subtilnim usmerjanjem odločitev dosegli določen cilj.

03. oktober 2023 | Dogodek, Znanost

Tveganja za spolne zlorabe otrok na spletu ob tehnoloških inovacijah in družbenih krizah še naraščajo

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije, UL FDV), Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so 19. septembra 2023, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani organizirali že 13. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

19. september 2023 | Dogodek

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij

Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko.

11. september 2023 | Dogodek, FDV