Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Tveganja za spolne zlorabe otrok na spletu ob tehnoloških inovacijah in družbenih krizah še naraščajo

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije, UL FDV), Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so 19. septembra 2023, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani organizirali že 13. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

19. september 2023 | Dogodek

7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij

Med 4. in 8. septembrom 2023 je potekalo 7. evropsko srečanje raziskovalcev s področja analize socialnih omrežij (EUSN 2023). Dogodek, ki se je letos prvič odvil v Sloveniji na Fakulteti za družbene vede, je soorganiziral Center za metodologijo in informatiko.

11. september 2023 | Dogodek, FDV

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2023: interdisciplinarno za zeleni prehod

Izobraževati v smeri zelenega aktivnega državljanstva je eden izmed namenov mednarodne poletne šole, ki tokrat v ospredje postavlja vprašanje: Kako lahko z učinkovitim zelenim prehodom presežemo družbene neenakosti?

22. avgust 2023 | Dogodek, Poletna šola

Safe.si sodeloval na konferenci Evropske komisije o aktu o digitalnih storitvah

Namen novega akta je vzpostaviti sodoben pravni okvir, s katerim bi lahko uporabnikom na spletu zagotovili varnost in spoštovanje njihovih temeljnih pravic, spletne platforme pa preoblikovali v odprta in poštena uporabniška okolja.

07. julij 2023 | Dogodek

Uspešno zaključena konferenca o mednarodnem okoljskem pravu in trajnostnem razvoju

Tekom konference so bile v okviru pravil mednarodnega trgovinskega prava izpostavljene različne nedoslednosti, protislovja in neuravnoteženosti, ki zavirajo bolj celovit mednarodni prehod na trajnostne vire, trajnostno proizvodnjo in bolj uravnoteženo mednarodno trgovinsko sodelovanje.

06. julij 2023 | Dogodek

Simpozij BledCom 2023

Osrednja tema 30. jubilejnega simpozija o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom 2023 je bila »Odnosi z javnostmi in trajnostnost« (Public Relations and Sustainability).

03. julij 2023 | Dogodek

Pandemija COVID-19 je pospešila digitalizacijo, a hkrati poglobila digitalne neenakosti

Kdo ima več znanja o COVID-19 – gledalci TV ali uporabniki spletnih socialnih omrežij? Ali digitalni mediji nosijo del odgovornosti za odklonilen odnos do cepljenja? Kako je pandemija COVID-19 vplivala na učenje na daljavo v družinah z nižjimi dohodki? Kakšna je vloga neenakosti v digitalnih veščinah pri mobilizaciji socialne opore starejših odraslih? Kako algoritmi oblikujejo našo spletno izkušnjo?

26. junij 2023 | Dogodek, Raziskava

Na sprejemu športnikov

Našim odličnim športnicam in športnikom še enkrat čestitamo in jim želimo veliko športnih uspehov tudi v prihodnji tekmovalni sezoni!

23. junij 2023 | Dogodek

Promoviranih šest doktoric in doktorjev znanosti Fakultete za družbene vede

Novopromoviranim doktoricam in doktorjem znanosti iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov!

16. junij 2023 | Dogodek

Obisk predsednice ERC, prof. dr. Marie Leptin

V četrtek, 8. 6., je Fakulteto za družbene vede v sklopu obiska Slovenije obiskala predsednica Evropskega raziskovalnega sveta, prof. dr. Maria Leptin, ki je predstavila delovanje in cilje ERC in uspešnost posameznih držav.

09. junij 2023 | Dogodek