Novice in obvestila

Predstavitev dveh knjig akademika Veljka Rusa

V počastitev spomina na zaslužnega profesorja akad. prof. dr. Veljka Rusa je 4. decembra potekala predstavitev njegovih knjig. Predstavitev je potekala pred polno dvorano, med udeleženci pa so bili družboslovci vseh generacij, tudi študentke in študentje sociologije.

13. december 2019 | Dogodek, FDV

Raziskovalni dan Fakultete za družbene vede 2019

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je včeraj, 20. maja, potekal že tretji Raziskovalni dan, ki se ga je udeležilo več kot 80 sodelavk in sodelavcev. Uvodoma sta vse prisotne nagovorila dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, izr. prof. dr. Iztok Prezelj, ki sta izpostavila napredek, ki ga je fakulteta dosegla na področju raziskovalne dejavnosti v zadnjih petih letih.

21. maj 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

S predavanji na temo mednarodnega marketinga je na fakulteti gostovala prof. dr. Nükhet Vardar

V sredo, 24. aprila 2019, je pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja študente gostovala prof. dr. Nükhet Vardar, predstavnica EdTech startups podjetij v okviru projekta EDUCATE. V predavanjih na temo mednarodnega marketinga je prof. dr. Vardar predstavila dva študijska primera iz serije digitalnega učbenika Brands Whisper’g.

08. maj 2019 | Dogodek, FDV

Obisk študentk in študentov s Fakultete političnih znanosti, Univerze v Beogradu

V sredo in četrtek, 27. in 28. marca so se v Ljubljani mudili študenti in študentke Univerze v Beogradu. Prišli so na vabilu študentov Fakultete za družbene vede, organizator obiska je bil Študentski svet FDV v sodelovanju s študentskimi partnerji.

05. april 2019 | Dogodek, FDV

Delavnica priprave na mobilnost in povezovanje domačih in tujih študentov

Mednarodna pisarna FDV je 27. marca 2019 organizirala delavnico za odhajajoče študente z namenom priprave na postopke povezane z akademskim okoljem tuje univerze ter s pridobitvijo štipendije za obdobje študijske mobilnosti.

29. marec 2019 | Dogodek, FDV

Predavanje veleposlanika Republike Indonezije

V četrtek, 21. marca, smo na Fakulteti za družbene vede gostili veleposlanika Republike Indonezije njegovo ekscelenco dr. Darmansjaha Djumala.

22. marec 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Okrogla miza: Krizno komuniciranje na spletnih družbenih omrežjih

V sredo, 20. marca, je ob 18. uri na Fakulteti za družbene vede potekala okrogla miza z naslovom Krizno komuniciranje na spletnih družbenih omrežjih, ki so jo organizirali alumni katedre za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi (TKOJ).

21. marec 2019 | Dogodek, FDV

Gremo na elektriko - omizje ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo

6. marca, ko obeležujemo svetovni dan varčevanja z energijo, je Elektro Ljubljana v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede organiziralo omizje na temo elektrifikacije prometa v prihodnosti.

18. marec 2019 | Dogodek, FDV

8. marec in 100-letnica Univerze v Ljubljani

V petek smo FDV, FF in vse tri akademije z dogodki ob osmem marcu uradno otvorile začetek praznovanja 100-letnice Univerze v Ljubljani.

11. marec 2019 | Dogodek, FDV

Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Fakulteta za družbene vede smo danes, 8. marca 2019, ob 11. uri izvedli okroglo mizo z naslovom Dialog z državljani – o vlogi EU v kriznih razmerah.

08. marec 2019 | Za medije, Dogodek, FDV