Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Na zaključni prireditvi razpisa »Milenijci milenijcem – nova galaksija idej« smo na FDV podelili nagrade in priznanja za najboljše prispevke

Včeraj je v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani potekala zaključna prireditev razpisa »Milenijci milenijcem – nova galaksija idej« v organizaciji Zavoda RS za šolstvo in Fakultete za družbene vede. Na natečaju, ki se je pričel konec septembra 2017, je aktivno sodelovalo 26 vzgojno-izobraževalnih organizacij, od tega 19 osnovnih šol in 7 srednjih šol.

20. december 2017 | Dogodek

Gostujoča predavateljica dr. Maria Prosperina Vitale (Univerza v Salernu) predavala o analizi socialnih omrežij

Fakulteto za družbene vede sta med 12. in 14. decembrom obiskala izr. prof. dr. Maria Prosperina Vitale in doktorski študent Pierluigi Vitale (Univerza v Salernu, Italija).

18. december 2017 | Dogodek, International

Tradicionalno srečanje študentov MKŠ

Na tradicionalnem srečanju študentk in študentov Medijskih in komunikacijskih študij, ki je potekalo v torek, 5. decembra, in se ga je udeležilo okoli 120 udeležencev, je Katedra za medijske in komunikacijske študije podelila priznanja za izstopajoče dosežke, v osrednjem delu pa sta Arne Hodalič in Katja Bidovec predstavila fotoprojekt Izginjajoče kulture.

14. december 2017 | Dogodek

Na FDV potekal posvet o medijski strategiji in zakonodaji v Sloveniji

Katedra za novinarstvo je prejšnji teden organizirala razpravo o medijski strategiji in medijski zakonodaji v Sloveniji. Posveta se je udeležilo okrog 20 ključnih akterjev medijskega sveta, ki so opredelili ključna odprta vprašanja in možne rešitve glede koncentracije lastništva, oglaševanja, globalne konkurence in možnih ukrepov državnih organov ter agencij.

13. december 2017 | Dogodek

Informativni dan za študij v tujini in študijski sejem 2017

Služba za mednarodno sodelovanje je v četrtek, 7. decembra 2017, organizirala informativni dan za študente, ki bi želeli svoj študij nadgraditi v tujini. Po informativnem dnevu je v Veliki dvorani potekal tudi prvi študijski sejem, kjer so se na številnih stojnicah predstavljale naše univerze partnerice s promocijskimi materiali, pa tudi s pomočjo študentov partnerskih univerz, ki so pri nas na izmenjavi, ter naših študentov, ki so bili na izmenjavi v minulem letu.

12. december 2017 | Dogodek, International

Obeležitev izida knjige zasl. prof. dr. Antona Beblerja »Izzivi vojne in miru«

V Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani je 1. decembra 2017 potekala slovesnost ob izidu knjige »Izzivi vojne in miru«, ki jo je avtor zasl. prof. dr. Anton Bebler pripravil ob visokem osebnem jubileju, svoji 80-letnici.

11. december 2017 | Dogodek

Praznovanje 20 let delovanja Arhiva družboslovnih podatkov

V petek, 8. 12. 2017, so v Arhivu družboslovnih podatkov na Fakulteti za družbene vede obeležili 20 let delovanja. Arhiv družboslovnih podatkov predstavlja napredno nacionalno raziskovalno podatkovno infrastrukturo za družboslovje, ki je tesno vpeta v mednarodno okolje.

11. december 2017 | Dosežki, Dogodek

V okviru Tedna univerze podeljena številna priznanja in nagrade

Prvi teden decembra je na Univerzi v Ljubljani potekal Teden univerze. Na slavnostnih dogodkih, ki so potekali na rektoratu, so podelili številna priznanja in nagrade. Med prejemniki in prejemnicami so tudi številni zaposleni/-e in študenti/-tke Fakultete za družbene vede.

11. december 2017 | Dosežki, Dogodek

Častni shod Fakultete za družbene vede 2017

V ponedeljek, 4. 12. 2017, je ob 12. uri potekal Častni shod Fakultete za družbene vede. Podeljena so bila številna priznanja za izstopajoče dosežke študentov in zaposlenih. V Veliki dvorani FDV nas je pozdravil častni govorec prof. dr. Ivan Bernik, ki je prejel priznanje za življenjsko delo in dolgoletni prispevek k odličnosti fakultete.

06. december 2017 | Dosežki, Dogodek

Na Fakulteti za družbene vede obeležili 25. obletnico bilateralnih odnosov med Indonezijo in Slovenijo

Na Fakulteti za družbene vede je 29. novembra 2017 potekala slovesnost ob 25. obletnici indonezijsko-slovenskih odnosov v soorganizaciji z Veleposlaništvom Republike Indonezije in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

05. december 2017 | Dogodek, International