Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Gostujoče predavanje izr. prof. dr. Urše Golob na Univerzi v Celovcu

V ponedeljek, 9. oktobra 2017, je na povabilo avstrijskih kolegov z Inštituta za medije in komunikologijo Univerze v Celovcu, izr. prof. dr. Urša Golob predavala na temo “Challenges of CSR Communication”. Gostujoče predavanje je bilo organizirano ob izidu knjige “Handbook of Integrated CSR Communication”, ki je letos izšla pri založbi Springer.

18. oktober 2017 | Dogodek, Publikacija, Mednarodno

»Finance for the People« - Kapuscinski predavanje o razvoju s prof. Johnom Kayem

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Fakulteta za družbene vede že petič gostila Kapuscinski predavanje o razvoju, ki jih s pomočjo Evropske komisije organizira UNDP v spomin na poljskega novinarja R. Kapucinskega. Letošnji gost je bil profesor John Kay, eden vodilnih britanskih ekonomistov, ki se osredotoča predvsem na finančni sektor in njegovo vlogo v razvitih gospodarstvih.

17. oktober 2017 | Za medije, Dogodek, Mednarodno

Na fakulteti smo gostili predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije

Na Fakulteti za družbene vede smo 16. 10. 2017 gostili predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije, ki so študentom pri predmetu Statistika predstavili sistem državne statistike.

17. oktober 2017 | Dogodek

Mladi za boljše okolje z dogodkoma moč v premikanju: potreba po interdisciplinarnem obravnavanju okoljskih tematik in študentski okoljski simpozij

13. in 29. septembra sta se v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani odvila dogodka v okviru projekta a Sinergija spoznanj o okolju med akademsko in lokalno skupnostjo – Mladi za boljše okolje, pri katerem sodeluje interdisciplinarna skupina študentov ljubljanske univerze pod okriljem Fakultete za družbene vede in društva Focus.

13. oktober 2017 | Dogodek

Profesorji FDV sodelovali na GETM3 Slovenia Sandpit 3

​Prof. dr. Anuška Ferligoj, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in prof. dr. Tina Kogovšek s Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo so sodelovale na GETM3 Slovenia Sandpit 3. GETM3 je mednarodni, interdisciplinarni in inovacijski projekt, ki ga financira EU Horizon 2020.

12. oktober 2017 | Dogodek

V prvem tednu oktobra smo počastili upokojitve dveh sodelavk in sodelavca

​Na slavnostni seji senata, ki je potekala v ponedeljek, 2. oktobra, smo poleg slavnostne predaje dekanskih insignij počastili tudi odhoda v pokoj dveh dolgoletnih sodelavcev fakultete, prof. dr. Ivana Bernika in doc. dr. Alojzije Židan.

11. oktober 2017 | Dogodek

Srečanje raziskovalcev interesnih skupin iz Slovenije, Litve in Črne Gore

V organizaciji Centra za politološke raziskave na Fakulteti za družbene vede je 20. in 21. septembra 2017 potekalo srečanje raziskovalcev nacionalnih interesnih skupin iz treh posocialističnih držav – Slovenije, Litve in Črne Gore.

10. oktober 2017 | Dogodek, Mednarodno

Konferenca 20 let v službi miru

V ponedeljek 2. in torek 3. oktobra 2017, je na Brdu pri Kranju potekala konferenca »20 let v službi miru«. Njen namen je bila obeležitev 20 let sodelovanja republike Slovenije v mirovnih operacijah in misijah (MOM), pri izvedbi pa je sodelovala tudi Katedra za obramboslovje FDV.

09. oktober 2017 | Dogodek

Letno sociološko srečanje Slovenskega sociološkega društva

Letno sociološko srečanje, ki ga je Slovensko socioško društvo (SSD) organiziralo na Otočcu med 28. in 30 septembrom je obeležilo 100. obletnico rojstva ameriškega sociologa Charlesa Wrighta Millsa. SSD je srečanje posvetilo Millsovem konceptu sociološke imaginacije, ki je vodilo in navdih generacijam sociologov in sociologinj po celem svetu.

06. oktober 2017 | Dogodek

Mednarodna doktorska konferenca

Septembra je na FDV potekala mednarodna doktorska konferenca, ki sta jo organizirali koordinatorki doktorskega študija Politologija - analiza politik prof. dr. Danica Fink Hafner in doktorskega študija komunikologije prof. dr. Tanja Oblak Črnič v sodelovanju s programsko skupino Politološke raziskave.

05. oktober 2017 | Dogodek