Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

[Alumni FDV] Urška Učakar - nikdar nisem razmišljala o drugi smeri

Urška Učakar je diplomantka in magistrica mednarodnih odnosov . Zaposlena je na Ministrstvu za zunanje zadeve. Glede študija na Fakulteti za družbene vede meni, da sta med glavnimi kvalitetami, ki jih usvoji študent, prilagodljivost različnim situacijam in sposobnost hitrega opravljanja velike količine dela.

22. avgust 2017 | Alumni

[Alumni FDV] Uroš Krek - potrebno je bilo veliko učenja, improviziranja, prepričevanja, sodelovanja in vodenja

Uroš Krek je že mlad dobro vedel, da želi delati v vojski. Med študijem si je ustvaril družino, nekaj dni po diplomi pa dobil prvo službo. Sodeloval je pri osamosvajanju Slovenije in nosil prvo slovensko zastavo.

14. avgust 2017 | Alumni

[Alumni FDV] Tibor Mihelič Syed - FDV ti odpre kovček z orodjem in ti pokaže, na katerih področjih lahko to orodje uporabiš

Tibor Mihelič Syed je po izobrazbi diplomirani kulturolog, sicer pa je kulturni producent, avtor gledališke glasbe in bas kitarist pri glasbeni skupini Katalena. Trenutno je zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer je začel delati kot vodja oddelka za marketing, kasneje je opravljal delo pomočnika direktorja za poslovodne zadeve, danes pa je direktor tega gledališča.

01. avgust 2017 | Alumni

[Alumni FDV] Tjaša Ficko - sledite svojim sanjam, imejte visoke cilje in ne pustite se prepričati, da česa ne zmorete

Tjaša Ficko je diplomantka Fakultete za družbene vede, študijskega programa komunikologija, smeri tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi. Od leta 2010 v Mestni občini Ljubljana zaseda mesto podžupanje. Pooblaščena je za področja korporacijskega komuniciranja ter kulture, turizma, mednarodnih odnosov, zdravja in socialnega varstva. ​

20. julij 2017 | Alumni

[Alumni FDV] Maruša Kerec - od malega sem že govorila, da bom novinarka, ko bom velika

Maruša Kerec, univerzitetna diplomirana komunikologinja, je radoživa, aktivna, vedra, hrabra in navdušena novinarka in voditeljica na radiu Val 202, ki zase pravi, da se ne želi umeščati v noben okvir in se opredeljevati – če dobi dobro idejo ali izziv, se z veseljem loti katerekoli teme.

11. julij 2017 | Alumni

[Alumni FDV] Mag. Petra Lesjak Tušek - novinarstvo je način življenja

Petra Lesjak Tušek je kot diplomirana novinarka zaposlena v časopisni hiši Večer. Svojo novinarsko pot je začela na Radiu Slovenija. Leta 2002 je prejela novinarsko nagrado bratstvo resnice za perspektivno novinarko, leta 2015 je pa je bila kot prva ženska izvoljena na čelo Društva novinarjev Slovenije.

27. junij 2017 | Alumni

Na konferenci Alumni kluba FDV izpostavili izjemen pomen in aktualnost družbene odgovornosti

V sredo 31. maja 2017 se je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani v organizaciji Alumni kluba FDV odvila konferenca o družbeni odgovornosti. Na dogodku smo kot prvega predsednika Alumni kluba FDV razglasili Sandija Češka, diplomanta fakultete ter ustanovitelja in direktorja Studia Moderna.

02. junij 2017 | Dogodek, Alumni

[Alumni FDV] Damjan Bergant - vezi s fakulteto so vedno močnejše

Damjan Bergant je diplomant mednarodnih odnosov. Leta 2014 je nastopil štiriletni mandat direktorja podjetja ITF – Ustanove za krepitev človekove varnosti. Pred tem je kot karierni diplomat zaključil mandat stalnega predstavnika Slovenije pri Svetu Evrope. Izkušnje je med drugim pridobival na stalnem predstavništvu Slovenije pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), leta 2005 pa je sodeloval tudi v slovenskem predsedovanju OVSE.

01. marec 2017 | Alumni

[Intervju] Aleksandra Barić študentom - razmišljajte o prihodnosti, imejte VELIKE cilje

Aleksandra Barić je magistrica politologije, danes zaposlena na Britansko-slovenski gospodarski zbornici. Zelo aktivna je bila že v času študija in enako svetuje tudi študentom – če si med študijem dovolj aktiven, če znaš poiskati svojo tržno nišo, svojo pot, se da vse. Meni, da je iztočnica za vsako novo zaposlitev dober življenjepis z relevantnimi izkušnjami.

22. februar 2017 | Alumni

[Intervju] Jelica Lazarević Lajovic - dobro je biti malo drugačen

Jelica Lazarević Lajovic je diplomantka kadrovsko-menedžerske smeri. Danes je direktorica kadrovske službe v podjetju Vzajemna zdravstvena zavarovalnica. Pri Vzajemni je začela delati že kot študentka in nato gradila kariero. Mladim svetuje, naj čim prej začnejo graditi svojo pot in naj jih ne bo strah ničesar.

16. februar 2017 | Alumni