Skoči do osrednje vsebine

Zaključna konferenca PERHOUSE


Zaključna konferenca projekta PERHOUSE bo potekala 21. 6. 2024 ob 9.30 na spletu

Države od institucionalnih oblik čedalje bolj prehajajo k sistemom skupnostne oskrbe. To pomeni, da povpraševanje po osebnih in gospodinjskih storitvah (OGS) narašča. Projekt PERHOUSE si prizadeva zbrati podatke o delovnih pogojih delavcev v OGS v državah srednje in vzhodne Evrope (SVE) in pridobiti informacije o industrijskih odnosih na tem področju. Prizadeva si tudi za krepitev socialnega dialoga v OGS na nacionalni ravni in na ravni EU. To bo pripomoglo k določanju meril kakovosti, zagotavljanju dostopa do podpornih storitev za gospodinjstva in skrbstvenih storitev v domačem okolju ter k izboljšanju delovnih pogojev.

V okviru PERHOUSE projekta so izvedli tudi študijo med deležniki na ravni EU, da bi raziskali trenutno stanje PHS na področju industrijskih odnosov; izdelali so primerjalno poročilo, ki identificira trende konvergence in razlike v industrijskih odnosih v OGS v 12 državah SVE ter njihovo povezavo s socialnim dialogom na ravni EU in 6 študij na nacionalni ravni v sodelujočih državah (Slovaška, Slovenija, Severna Makedonija, Estonija, Češka in Poljska).

Na zaključni konferenci projekta PERHOUSE bodo predstavili rezultate projekta ter povabili zunanje strokovnjake na področju industrijskih odnosov v OGS, da bi razpravljali o povezavi med socialnim dialogom na ravni EU in sektorjem OGS. Dogodek bo potekal v angleščini, zagotovljeno pa bo tolmačenje v češčino, poljščino, slovaščino in slovenščino. Prevajanje v realnem času v 11 jezikih bo na voljo prek Zooma. 

Za udeležbo na konferenci se je potrebno registrirati. To lahko storite na povezavi

Program konference
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. junij 2024