Okrogla miza »A New Cold War«


Novo nastajajoče društvo Globallis - Študentsko društvo za mednarodne odnose vabi na svojo prvo okroglo mizo z naslovom »A New Cold War«, kjer bodo z gosti razpravljali o aktualnem konfliktnem dogajanju v mednarodni skupnosti.

Opis:
Začelo se je junija 2016 z glasovanjem o Brexitu, ko se nam je zazdelo, da je to vrhunec političnega pretresa za EU in cel svet. Temu je sledila izvolitev kontroverznega ameriškega poslovneža Donalda Trumpa za predsednika največje vojaške sile na svetu. Kjer se je politika končala, je nadaljevalo orožje. Eskalacija konflikta v Siriji s prepovedanim kemičnim orožjem, serija terorističnih napadov v evropskih prestolnicah, in zaskrbljujoče grožnje jedrskega spopada s Severno Korejo. Vendar moderni svet se vse bolj razkriva v novih oblikah, nadaljevanje spopadov v digitalnem svetu je potisnilo voditelje in javnost v mrzlično iskanje kibernetske varnost. V kakšnem stanju se nahaja mednarodna skupnost? Ali smo priča povratku blokovske delitve med velesilami? Ali bodo narodi zopet zaslepljeni s svojimi neverjetnimi tehnološkimi in vojaškimi sposobnostmi ter pustili vojni svojo pot?

Ostale informacije:
Razpravo bo vodil Urban Špital, podiplomski študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede.

O omenjeni temi bodo razpravljali:
-           prof. Bogdan Góralczyk, nekdanji poljski veleposlanik v Aziji ter strokovnjak za odnose med velesilami,
-           dr. Uroš Svete, profesor iz Katedre za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede,
-           Polona Frelih, odgovorna urednica Russia Today Beyond Headlines.

Okrogla miza se bo odvijala v torek, 25. 4. 2017 v predavalnici FDV-20 s pričetkom ob 14.00. Razprava bo potekala v angleščini.

Vljudno vabljeni vsi študentje, profesorji in vsi, ki vas zanima trenutna situacija na našem planetu!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. april 2017