Srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ‘18


Na Fakulteti za družbene vede se bo v četrtek, 25. januarja 2018 (s pričetkom ob 13. uri v predavalnici 21) odvilo že četrto srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij NetSlo ’18.

Na srečanje so povabljeni vrhunski raziskovalci, ki se ukvarjajo z analizo omrežij v naravoslovnih in družboslovnih znanostih:

  • prof. dr. Valentina Hlebec in prof. dr. Tina Kogovšek, UL FDV, Ljubljana,
  • doc. dr. Vinko Zlatić z Inštituta Ruđer Bošković, Zagreb in
  • prof. dr. Vladimir Batagelj iz IMFM, Ljubljana in UP IAM, Koper.

Poleg slednjih bodo svoje delo predstavili še nekateri podiplomski študentje: Jan Kralj, IJS, Tilen Marc, IMFM, Marjan Cugmas, UL FDV in Tadej Matek, UL FRI.

PREDSTAVITVE PLAKATOV
Že drugič zapovrstjo bodo potekale tudi predstavitve plakatov s področja analize omrežij. Plakati bodo razstavljeni v prostoru pred predavalnico, v kateri se bo odvijala prireditev. Avtorji plakatov bodo lahko plakate podrobneje predstavili v času med posameznimi predstavitvami vabljenih predavateljev, ko bodo na voljo tudi topli napitki in prigrizek.

PODATKOVNI IZZIV
Največja novost letošnjega srečanja bo predstavitev realnih podatkov iz slovenskega okolja. Letos bodo podatke predstavili avtorji spletnega mesta parlameter.si, ki deluje v okviru inštituta Danes je nov dan. Udeleženci boste povabljeni k iskanju metodoloških rešitev (t.j., analizi predstavljenih podatkov), ki jih boste lahko predstavili na naslednjem srečanju NetSlo '19.

Dogodek bomo neformalno nadaljevali z večerjo v gostilni Čad.

Udeležba je brezplačna, prosimo pa za najavo udeležbe na netslo18@gmail.com.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 12. januar 2018 | v kategoriji: Dogodek