Skoči do osrednje vsebine

Projekcija dokumentarnega filma Kamor gredo oblaki


Projekcija dokumentarnega filma: Kamor gredo oblaki (Dove vanno le nuvole) bo potekala v četrtek, 11. 4. ob 16.30 v predavalnici 7. Po projekciji bo sledil pogovor z režiserjem, ki se bo pridružil preko video klica. 

V času, ki je vedno bolj usmerjen v gradnjo zidov, izoliranje, izključevanje, je večjezičnost eden od pomembnih gradnikov večkulturne ozaveščenosti. Z jeziki si tlakujemo pot do učinkovite komunikacije, boljšega sodelovanja ter pozitivnega in odprtega odnosa do drugih. Ker je jezik nosilec kulture, z vsakim novim jezikom vstopimo v nov svet, v novo zgodbo.

Massimo Ferrari predstavi zgodbe Italijanov v času migrantske krize leta 2017; posameznikov, ki so imeli pogum, da strah spremenijo v priložnost, utopijo pa v realnost. Pokaže, da smo prav vsi lahko znanilci pozitivnih sprememb, da lahko prispevamo k boljšemu svetu in ga sooblikujemo, kot so to storili posamezniki, ki jih spoznamo v filmu. Film je bil deležen številnih nagrad, med drugim na festivalih dokumentarnih filmov na temo človekovih pravic (Palermo 2017, Treviso 2017). 

 

 

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. marec 2024