Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projektnih rezultatov na temo "Scenarij E-armagedon: družbene posledice večjih izpadov električne energije"


Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani (UL FDV) in Evro-Atlantski svet Slovenije (EASS) vas vabita na  predstavitev projektnih rezultatov (zbranih v istoimenski knjigi»Scenarij E-armagedon: družbene posledice večjih izpadov električne energije«, ki bo 24. 11. 2022 ob 15.00 na digitalni platformi ZOOM. Dogodek bo odprt za študente, strokovno in širšo javnost. 

Nemotena oskrba z električno energijo ni nekaj samoumevnega, kar še posebej velja v sodobnem varnostnem okolju. Namen dogodka je predstaviti koncept večjih izpadov električne energije, vključno s scenarijem »Black Sky«,  pojavnost večjih izpadov po svetu in v Sloveniji, tipične družbene posledice večjih izpadov, metodološko zasnovo raziskave in generalizirane rezultate iz številnih sektorjev v Republiki Sloveniji. Na koncu bomo predstavili tudi priporočila za boljšo pripravljenost za primere večjih izpadov električne energije.

Program: 
Uvodni nagovor: dr. Andrej Benedejčič, Kabinet predsednika vlade RS
Sodelujoči: 
- prof. dr. Iztok Prezelj - vodja projekta, Obramboslovni raziskovalni center, UL FDV
- asist. dr. Klemen Kocjančič, Obramboslovni raziskovalni center, UL FDV
- mag. Anja Kolak, UL FDV.
Razprava. 

 

Prijave zainteresiranih udeležencev za sodelovanje po ZOOMu zbiramo na e-naslov info@euroatlantic.org. Ob prijavi navedite točno ime in priimek ter institucijo. Prijavljeni bodo pravočasno (nekaj dni pred dogodkom) prejeli povezavo, po kateri se povežejo na dogodek. Prijavitelji morajo biti razvidni ob prijavljanju na platformo z imenom in priimkom, sicer ne bodo mogli pristopiti k dogodku. Preko opcije »Chat« bodo lahko udeleženci zastavili vprašanja in moderator bo vprašanja zastavil govornikom.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@euroatlantic.org.  
 

 

 

 

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. november 2022