Predavanje dr. Ane Tominc o reprezentaciji hrane v britanskih medijih v času Brexita


Vabljeni na predavanje dr. Ane Tominc (Queen Margaret University, Edinburg), ki bo potekalo 5. 5. 2021 med 14.00  in 15.30, preko Zoom-a (https://uni-lj-si.zoom.us/j/93956360965?pwd=Z0NXNEZVWXhNMVFkTDBmZWdTVm1xQT09).

Predavanje ima naslov How Bendy Banana became a Symbol of the anti-EU Sentiment in Britain: Media, EU Regulation and Food Myths. V njem bo dr. Tominc predstavila izsledke nove raziskave o reprezentaciji hrane v britanskih medijih v času Brexita. Dr. Tominc že vrsto let raziskuje diskurze o hrani, ki so nastajali predvsem v času socializma in post-socializma, ukvarja pa se tudi s sodobnimi diskurzi o kuhanju in prehranjevanju v povezavi z življenjskim stilom, razrednostjo, družbenimi mediji in identiteto. Je avtorica knjige The discursive construction of class and lifestyle: celebrity chef cookbooks in post-socialist Slovenia in številnih člankov v uglednih revijah in zbornikih. Letos bo pri založbi Routledge izšel njen zbornik z naslovom Food and Cooking on early Television: Impact on European food cultures. Več o predavanju in predavateljici si lahko preberete v priponki.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. april 2021