[Kapucinski Development Lectures] John Kay - Finance za ljudi


Vljudno vabljeni na Predavanja Kapuscinski o razvoju (Kapuscinski Development Lectures), ki jih v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede (FDV) organizirata Evropska komisija in Program Združenih narodov za razvoj (UNDP).

V okviru letošnjega Predavanja bo Univerzo v Ljubljani obiskal profesor John Kay, eden izmed vodilnih britanskih ekonomistov, ki je tudi član Britanske akademije (British Academy) ter Kraljevega društva Edinburg (Royal Society of Edinburgh). Predavanju z naslovom »Finance za ljudi (Finance for the people)« bo sledila krajša panelna razprava, v kateri bo sodeloval zasl. prof. dr. Marjan Svetličič. Dogodek bomo zaključili z odprto razpravo na podlagi vprašanj iz publike.

Predavanje bo v ponedeljek, 16. oktobra 2017 ob 18. uri v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

John Kay je eden vodilnih britanskih ekonomistov, ki se osredotoča predvsem na razmerje med ekonomijo in poslovanjem. Njegova kariera vključuje tako akademsko delo, kot delo v različnih thinkthank institucijah, poslovnih šolah, podjetjih ter svetovalnih in investicijskih družbah. Od leta 1970 je je kot gostujoči profesor sodelaval na St John's College v Oxfordu, London Business School in London School of Economics. Je član Britanske akademija (British Academy) in Kraljevega društva Edinburgh (Royal Society of Edinburgh). Bil je tudi član ekonomskega sveta škotske vlade, vodil pa je tudi Review of Equity Markets and Long Term Decision Making, ki poroča oddelku britanske vlade za podjetja ter inovacije. Po izidu referenduma o britanskem članstvu v Evropski uniji junija 2016, ga je prvi minister Škotske imenoval za člana Stalnega sveta za Škotsko in Evropo. Je direktor številnih privatnih in javnih podjetij ter avtor številnih člankov in knjig, med drugimi tudi odmevnega dela »Other people's money«, ki je bilo objavljeno leta 2015.

Več o projektu Kapucinski in profesorju Johnu Kayu


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. oktober 2017