Skoči do osrednje vsebine

Kako načrtovati in izvesti kvalitetno praktično usposabljanje?


V decembru 2023 je izšel priročnik raziskovalcev Univerze v Ljubljani z naslovom »Praktično usposabljanje v visokošolskem izobraževanju«.Priročnik je namenjen dvigu kakovosti praktičnega usposabljanja (PU) visokošolskih študentov, vsem sedanjim in prihodnjim mentorjem visokošolskim učiteljem za PU in mentorjem v organizacijah, podjetjih in zavodih, kjer se izvaja PU. Koristen je za vse študente, ki opravljajo PU doma in v tujini ter za strokovnjake, ki se ukvarjajo z mentorstvom v PU.

Delo je v digitalni obliki pri Založbi Univerze v Ljubljani dostopno za prenos

Delavnica bo potekala na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za družbene vede (dvorana FDV-3), 15. aprila 2024, s pričetkom ob 9.00 uri. 

Avtorji prof. dr. Monika Govekar Okoliš iz Filozofske fakultete, prof. dr. Ivan Svetlik, prof. dr. Tomaž Deželan in mag. Manca Drobne s Fakultete za družbene vede bodo uvodoma predstavili kako se delo lahko uporablja kot pripomoček za izvajanje strokovne prakse v visokem šolstvu. 

Program dogodka:

  • 9.00 – 9.05: Pozdravni nagovor, prof. dr. Tomaž Deželan
  • 9.05 – 09.45: Načrtovanje PU v spreminjajočih razmerah visokošolskega izobraževanja, prof. dr. Ivan Svetlik
  • 09.45 – 10.30: Mentorski programi PU na Univerzi v Ljubljani - primerjava in predlogi, prof. dr. Monika Govekar Okoliš
  • 10.30 – 10.50:  Izvajanje PU v digitalnem okolju (primer eWBL), prof. dr. Tomaž Deželan 

Nadaljevali bomo z brezplačno interaktivno delavnica za izvajanje PU v digitalnem okolju, ki je namenjena vsem zainteresiranim.  

Delavnica s predstavitvijo orodji in okvirom za izvajanje PU v digitalnem okolju je rezultat projekta konzorcija eWBL »Praktično usposabljanje v spletnem okolju«, financiranega v okviru programa Erasmus+. Delavnica je namenjena vsem, ki se srečujejo z načrtovanjem in izvajanjem praktičnega usposabljanja v visokem šolstvu (skrbniki programov, koordinatorji praks, mentorji praktičnega usposabljanja, mentorji v delovnih organizacijah, strokovni delavci, ki so vključeni v izvajanje pripravo in izvajanje praks, študentkam in študentom, ki so aktivno vpeti v PU). Delavnica bo izvedena interaktivno, 1. dan 15. 4. 2024 v živo, po predstavitvi priročnika, sledila pa bodo 3 kratka usposabljanja v spletnem okolju. Usposabljanje vas bo pripravilo na uspešno in kvalitetno izvajanje PU v digitalnem okolju, udeleženci delavnice pa po zaključku prejmejo potrdilo (orig. »Master Trainer«). Več informacij o delavnici je na voljo na povezavi.

Zanimanje za udeležbo na predstavitvi priročnika ali vaš interes za delavnico nam najkasneje do 12. aprila 2024 sporočite na povezavi.

deželan


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. marec 2024