Ekonomska fakulteta vabi študente, da se udeležijo nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl


Se vam zdijo etični problemi o sodobnih izzivih pomembni? Ali s prijatelji radi debatirate o trenutnem dogajanju v poslovnem svetu? Vas zanima, kako okoljski izzivi vplivajo na poslovni svet in obratno? Bi želeli o tem razpravljati tudi z vrstniki iz celotne Evrope? Če ste na vsa štiri vprašanja odgovorili pritrdilno, vas vabimo, da se nam pridružite na izboru ekipe slovenskih študentov, ki nas bo zastopala na evropskem tekmovanju European Ethics Bowl (EEB).

Po lanski pilotni izvedbi tekmovanja s strani treh evropskih univerz, med njimi Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, in Inštituta Evropske investicijske banke, se je letos projektu pridružilo še osem evropskih univerz. EEB je študentsko tekmovanje, na katerem študenti iz celotne Evrope debatirajo o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju. Etične dileme so študentom predstavljene v obliki posebnih študijskih primerov. Skupine študentov pa svoje poglede na etične dileme predstavijo v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov. 

Ne spreglejte prvega letošnjega študijskega primera na temo okoljskih izzivov, ki bo javno objavljen v zadnjem tednu maja na spletni strani EEB: https://europeanethicsbowl.eu/.

Vse zainteresirane vabimo, da se čimprej prijavite in se nam nato pridružite na spoznavnemu dogodku, ki bo v četrtek16. septembra, ob 15. uri, kjer boste izvedeli vse o tekmovanju ter spoznali sotekmovalce, sodnike in organizacijsko ekipo. Skrajni rok za prijavo ekip je soboto, 25. septembra 2021 do polnoči. Tekmovanje bo sledilo v torek28. septembra 2021, ob 17. uri.

 

Za več informacij o tekmovanju obiščite: https://europeanethicsbowl.eu/


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. september 2021