Skoči do osrednje vsebine

60 let FDV: prihodnost hrane - mednarodna konferenca o hrani in komuniciranju


Banner SLO 1200x630

 

Prihodnost hrane

Druga bienalna mednarodna konferenca o
HRANI IN KOMUNICIRANJU
15.–17. september 2021 (po spletu)

 

Vljudno vas vabimo na konferenco o prihodnosti hrane, ki jo letos pod okriljem bienalne mednarodne konference Food and Communication organiziramo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. S konferenco, ki odpira pomembna vprašanja prihodnosti, obeležujemo 60 let osrednje družboslovne fakultete v Sloveniji.

Hrana je že desetletja pomemben predmet raziskovanja na področju humanističnih in družbenih ved. Komunikacijske prakse, ki imajo  izrazito pomembno vlogo pri proizvodnji, distribuciji in potrošnji hrane, pa so bile do nedavnega zanemarjene.

Interdisciplinarno zasnovana konferenca povezuje družboslovne vidike hrane z drugimi znanostmi o hrani (npr. biotehnologijo, agronomijo), s tržnim raziskovanjem vrednot in vedenj potrošnikov, pa tudi s prehranskimi industrijami. 

Na letošnjem srečanju v ospredje postavljamo »hrano za prihodnost« in vlogo komuniciranja pri uvajanju sprememb v prehranjevanju na ravni proizvodnje, distribucije in potrošnje hrane. Sodelujoči na konferenci bodo med drugim razpravljali  o prehranski suverenosti in pravičnosti, varni preskrbi s hrano, živilskih odpadkih, trajnostni zdravi hrani, vplivu hrane na podnebje, o hrani v času COVID-19, etičnih vidikih hrane in tehnoloških inovacijah v prehranjevalni verigi.

Predstavili bomo tudi vizije za bolj trajnostne in regenerativne oblike proizvodnje in potrošnje hrane v prihodnosti.

Na konferenci bomo gostili tri osrednje govorke, mednarodno priznane strokovnjakinje na področju hrane. Njihove biografije in povzetki predavanj na konferenci so dostopni na naslednjih povezavah: 

 

 

Prijave na konferenco so zaključene. Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo na foodandcommunication@fdv.uni-lj.si.

 

Program konference >>

Več o konferenci: foodcommunication.net


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. avgust 2021