Skoči do osrednje vsebine

Delavnice za učitelje državljanske vzgoje v srednjih in osnovnih šolah


Na Fakulteti za družbene vede UL izvajamo projekt Put European Union Forward, katerega namen je priprava vsebin in modulov za podporo učiteljem s področij državljanske vzgoje in Evropske unije. Projekt obravnava študije EU, koncept aktivnega državljanstva in temeljne vrednote kot svoboda, strpnost in nediskriminacija. Pomemben del projekta so inovativni pedagoški pristopi za poučevanje državljanske vzgoje. S sodelovanjem v projektu učitelji razvijajo nove veščine in pedagoške sposobnosti na področju EU preko krepitve kompetenc učenja, analitičnega in kritičnega mišljenja. Projekt je financiran s strani Evropske komisije v okviru akcije Jean Monnet programa Erasmus+.

V sklopu projekta smo zasnovali izkustveno konferenco z delavnicami, ki nagovarjajo slabše pokrite, a aktualne teme z območja državljanske vzgoje, pri čemer nam bodo pomagali vrhunski domači in tuji strokovnjaki: Rok Terkaj – Trkaj, Michelle Blanchett (Educator’s Lab, ZDA), Jordi Besemer in Karin Huet (BelVue, Belgija), dr. Mitja Sardoč (Pedagoški institut), dr. Tomaž Deželan (UL FDV), dr. Karolina Babič (UL FDV), Maja Drobne (Pina, UL FDV) ter Nina Vombergar (UL FDV). Udeležba je brezplačna, prav tako pa vam bomo izdali tudi potrdilo o udeležbi, primerno za napredovanje v naziv. 

Konferenco bomo izvedli v torek, 23. 4. 2024, med 9.00 in 14.00, v Ljubljani v hotelu Union. Dogodek bomo zaokrožili s plenarnim predavanjem in panelno diskusijo različnih deležnikov državljanske vzgoje. Delavnice bodo izpeljane za skupino od 10–15 udeležencev, s čimer bomo zagotovili dobro komunikacijo in vašo aktivnost, saj so delavnice izrazito praktično orientirane. 

Za udeležbo na dogodku se je potrebno prijaviti. Več o tem si lahko preberete na povezavi.  

PutEUfore - Izkustvena konferenca

 Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. marec 2024