Delavnica za mladinske in študentske voditelje ter trenerje


Vljudno vabljeni na delavnico z naslovom "Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki", ki bo potekala v petek, 13.1.2017, med 9.30 in 12.30 na Fakulteti za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana; prostor bo sporočen ob prijavi).

Namen te interaktivne delavnice je seznaniti udeležence s konceptualnimi in praktičnimi pristopi k medskupinskemu dialogu za promocijo čez-kulturnega učenja in spodbujanje družbenega zaupanja. Vse večje tenzije, ki so povezane z ekonomskimi, kulturnimi in migracijskimi pritiski, nakazujejo na nujnost tovrstnih znanj in veščin, ki omogočajo posameznikom stik in komunikacijo onkraj svoje identitete in vrednotnega sistema. Udeleženci bodo spoznali in preizkusili metode, ki spodbujajo medsebojno razumevanje in sodelovanje, pri čemer se delavnica ne bo, kot je pri takih delavnicah običaj, osredotočila zgolj na socialno vključenost, temveč bolj ambiciozno izpostavila pomen pravičnega, etičnega in zaupanja polnega odnosa med različnimi posamezniki in skupinami. Delavnica je še posebej primerna za posameznike, ki izvajajo aktivnosti ali prijavljajo projekte na temo družbene inkluzije, preprečevanja radikalizacije in medskupinskega/medkulturnega komuniciranja.

Izvajalec: Prof. Jason Laker, San Jose in San Francisco State University, ZDA

Jason Laker je profesor na Lurie College of Education na San José State University v Kaliforniji. Ima doktorat iz študij visokega šolstva, magisterij iz skupnostnega svetovanja ter diplomo iz organizacijskega komuniciranja. Ima več kot 20 let izkušenj z vodenjem obsežnih sistemov visokega šolstva na področju študentskih in akademskih zadev ter s poučevanjem in raziskovanjem svetovanja v izobraževanju, državljanstva, moških študij ter pedagogike nasploh. Danes bo z nami delil izsledke iz zadnje odmevne študije imenovane consent stories oziroma »zgodb privolitve«, o katerih so med drugim pisali že Huffington Post in New York Times, prav tako o tem pripravlja prispevek tudi sloviti New Yorker.

Zaradi organizacije dogodka so prijave obvezne. Prosimo, da svoj prihod javite na e-naslov miha.zimsek@fdv.uni-lj.si najkasneje v četrtek, 12. januarja 2017.

Vabljeni!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. januar 2017