10. posvet E-zlorabe otrok


Spletno oko, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na že 10. posvet E-zlorabe otrok, ki bo potekal v torek, 22. septembra 2020, od 9.00 do 14.00 ure, prek interneta.

Posvet, ki bo tokrat prvič potekal prek interneta, je namenjen vsem, ki se pri svojem delu lahko soočijo s problematiko spolnih zlorab otrok, v prvi vrsti organom pregona, sodišč, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi.

Preliminarni program dogodka:

 • Predavanje: Obravnava primerov e-zlorab na Policiji - Robert Tekavec, vodja Oddelka za mladoletniško kriminaliteto, UKP GPU
 • Predavanje: Obravnava primerov e-zlorab na centrih za socialno delo - Katja Vlasak, Center za socialno delo Maribor
 • Predavanje: Obravnava primerov e-zlorab v šolstvu - Nina Babič, OŠ Martina Konšaka
 • Okrogla miza: Sodelovanje pri obravnavi primerov e-zlorab - Robert Tekavec, Katja Vlasak in Nina Babič

PRIJAVA NA DOGODEK

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Prijave sprejemamo do srede, 16. septembra 2020 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavite se na naslednjem naslovu: https://www.1ka.si/POSVET2020.

O vseh dodatnih informacijah v zvezi s posvetom vas bomo obveščali sproti na vaš elektronski naslov, ki ga boste oddali v prijavi. Podrobnosti v zvezi s posvetom bodo objavljene tudi na naši spletni strani: www.spletno-oko.si.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu katja@spletno-oko.si ali na telefonski številki 01 580 53 47.

KORISTNE INFORMACIJE - EUROPOL

Kako se zavarovati v času pandemije koronavirusa? - nasveti agencije EUROPOL za varno uporabo interneta in osebno varnost v času pandemije

Ustavite zlorabo otrok – izsledite objekt - iniciativa, ki javnosti omogoča, da s prepoznavanjem predmetov in okolij pripomore k preiskovanju primerov e-zlorab. Slovenski povzetek iniciative je na voljo na tem naslovu

VIDEOPOSNETKI IZ LANSKEGA POSVETA

Obveščamo vas, da so na našem Youtube kanalu na voljo posnetki predavanj iz lanskega posveta E-zlorabe:

 • Spolne zlorabe in spolno izkoriščanje: intervjuvanje otrok, interveniranje ter zaščita otrok v dobi modernih tehnologij (prof. dr. Gordana Buljan Flander)  - Video predavanje (SLO) in video predavanje (HR)
 • Direktiva o pravicah žrtev. Kako ščiti otroke, ki so žrtve kaznivih dejanj? (Katarina Vučko) - Video predavanje
 • Navigating digital dangers: risks posed to young people and challenges for prevention and intervention (Digitalne nevarnosti: tveganja mladostnikov in izzivi preprečevanja ter ukrepanja) (dr. Jeffrey DeMarco) Video predavanje (SLO) in video predavanje (ANG)
 • Obravnava spolnih prestopnikov (med sodstvom in javnim mnenjem) (prof. dr. Dragan Petrovec) Video predavanje
 • Kaj svetovati staršem, ko se njihovi otroci zapletejo v spletni incident? (Marko Puschner) - Video predavanje
 • Zlorabe se zapišejo v možgane in telo (doc. dr. Tina BREGANT) - Video predavanje
 • Logout & Speakout - obravnava spletnih zlorab otrok v praksi (Špela Reš) - Video predavanje

Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 14. september 2020