Mladinski delegat pri OZN Patrik Bole na mladinskem podnebnem vrhu v New Yorku


Vrh mladih OZN Patrik Bole

Patrik Bole, študent mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede, se je med 21. in 23. septembrom kot predstavnik mladih udeležil prvega mladinskega podnebnega vrha in akcijskega vrha Generalnega sekretarja Združenih narodov v New Yorku.

Slovenija je na podnebnem vrhu podprla skupno in odločno akcijo ter ukrepanje vseh držav proti segrevanju ozračja in spodbujanja prehoda na nizkooglično družbo.

Bole je za STA povedal, da v Sloveniji pogreša predvsem vsebine vezane na okoljsko problematiko v šolskih programih. Mladi v Sloveniji so sicer vključeni v problematiko, ministrstvo pa si prizadeva za čim večjo vključitev mladih v oblikovanje podnebnih politik in okoljskih problematik. 

Vrh mladih, ki se ga je udeležilo več kot 500 mladih delegatov iz vsega sveta predstavlja največje srečanje mladih voditeljev v Združenih narodih v zgodovini. Odvil se je s panelnimi razpravami delegatov in strokovnjakov, pri čemer je ključno, da so mladi dobili priložnost, da poudarijo pomen participacije in splošnega vključevanja v oblikovanje podnebnih politik.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 25. september 2019 | v kategoriji: Za medije, FDV