SLOVENSKI POLITOLOŠKI DAN 2019: ZMOŽNOST DRŽAVE: (PRE)MISLITI DRŽAVO V 21. STOLETJU


SLOVENSKI POLITOLOŠKI DAN 2019

pol društvo

 

Vljudno vas vabimo na konferenco Zmožnost države: (pre)misliti državo v 21. stoletju, ki bo potekala 4. decembra 2019 na Fakulteti za družbene vede.
 
 
Slovenski politološki dan, ki ga organizirata Slovensko politološko društvo ter Oddelek za politologijo Fakultete za družbene vede, bo letos potekal 4. decembra 2019 v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede. Na letošnjem srečanju bomo razpravljali ravno o spremenjeni vlogi države v času po krizi, ko se zdi, da se je neoliberalni konsenz utrdil. Trideset let po padcu berlinskega zidu, ter po začetku propadanja socialističnih režimov v Evropi, je jasno, da se politika, demokracija in država spreminjajo pod vplivom tehnoloških sprememb ter pod pritiski hegemonske ekonomske paradigme. Nadnacionalne in meddržavne institucije pridobivajo moč, vse več se govori o zatonu države, o demokratičnem deficitu, o naraščanju populizma; največji problem za sodobno državo pa predstavlja grozeča okoljska katastrofa. Upoštevajoč mnoštvo raziskav o novi politični topografiji in izzivih, ki so pred mednarodno skupnostjo, preseneča odsotnost razprav, ki bi obravnavale vlogo države v teh procesih.

Več informacij o konferenci najdete v pripetem programu. 

PROGRAM KONFERENCE 

 

 

Udeležba na konferenci je brezplačna!

Hkrati vabimo vse zainteresirane, da se brezplačno včlanijo v SPOD, in sicer na način, da izpolnijo Prijavni obrazec za članstvo v Slovenskem politološkem društvu.

Prof. dr. Žiga Vodovnik (predsednik Slovenskega politološkega društva)Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. november 2019 | v kategoriji: FDV