[Posvet] Podnebni dogovor - soglasje za prihodnost


Podnebni dogovor_facebook
Državni zbor skupaj s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti,  Ministrstvom za okolje in prostor, klimatologinjo  dr. Lučko Kajfež Bogataj, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj Umanotero in Odborom državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor, organizira posvet  "Podnebni dogovor", ki se bo odvijal v veliki dvorani Državnega zbora, 14. novembra 2019, od 9.30 do 15. ure.

"Naša želja je, da skupaj s civilno družbo, poslankami in poslanci,  znanstvenimi, izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami, gospodarstvom, nevladnimi organizacijami ter ministrstvi v Državnem zboru  odpremo prostor za razpravo o ključnih temah, ki so pomembne za prihodnost Slovenije. Zato smo serijo strateških posvetov poimenovali "Soglasje za prihodnost", prvi posvet pa "Podnebni dogovor", kjer bomo v treh panelih odprli razpravo o ukrepih prilagajanja na podnebne spremembe, blaženju podnebnih sprememb na področju prometa in industrije ter iskanju načina zagotavljanja učinkovite, varne in ogljično nevtralne proizvodnje energije. Panele moderirajo klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogataj, nevladnik in vodja projektov pri Umatonera Andrej Gnezda ter geograf in ekolog dr. Dušan Plut.

V imenu predsednika Državnega zbora mag. Dejan Židana in vseh soorganizatorjev, vas vabimo, da se udeležite dogodka, prisluhnete panelnim razpravam z gosti in se tudi sami aktivno vključite v razpravo. Za udeležbo na dogodku se je potrebno prijaviti na e-naslov protokol@dz-rs.si do 11. novembra (več informacij v Program dogodka)."

Vabilo_podnebni dogovor

Na podstrani Državnega zbora "Podnebni dogovor", bodo v času do posveta dodajali vse potrebne informacije in gradiva o dogodku. Posvet bo tudi sneman in v živo predvajan na spletni strani www.rtvslo.si (MMCTV), njihovi Facebook strani ter v posnetku predvajan na tretjem parlamentarnem programu RTV Slovenija.  


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 30. oktober 2019 | v kategoriji: Za medije, FDV, 2019/20