Predstavitev spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji


Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete bo danes v četrtek, 8. oktobra 2020, od 13.00 do 14.00 ure preko platforme Zoom, gostil virtualni dogodek uradne predstavitve spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji. Registracija na virtualni dogodek je še vedno možna na: https://www.eventbrite.co.uk/e/predstavitev-spletne-strani-vzhodnoazijske-zbirke-v-sloveniji-vaz-registration-122205968341

Spletna stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji je poleg podatkovne baze eden od pomembnih doprinosov projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji: vpetost slovenskega prostora v globalno izmenjavo predmetov in idej z Vzhodno Azijo, ki ga v sodelovanju s projektnimi partnerji (ZRS Koper in Slovenski etnografski muzej) izvajajo na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete. Poleg že omenjenih partnerjev v projektu sodelujejo tudi Narodni muzej SlovenijePokrajinski muzej Celje in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Projekt financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRRS).

Spletna stran predstavlja predmete in vsebine iz podatkovne baze in je odlično orodje za raziskovanje, izobraževanje ter informiranje tako strokovne kot splošne javnosti. Vsi zainteresirani bodo od zdaj naprej lahko na enem mestu dostopali do podatkov, fotografij in drugega materiala o vzhodnoazijskih zbirkah, ki jih hranijo naslednji muzeji: Slovenski etnografski muzej: Zbirka Ivana Skuška ml., Pokrajinski muzej Celje: Zbirka Alme Karlin in Zbirka predmetov iz Azije in Južne Amerike, Narodni muzej Slovenije: Zbirka vzhodnoazijske keramike, Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran: Zbirka Ivana Koršiča.

Več o dogodku in projektu lahko najdete tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ali preko elektronskega naslova info@vazcollections.si.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. oktober 2020 | v kategoriji: