Skoči do osrednje vsebine

Nov mejnik: kitajska diplomacija v Srednji in Vzhodni Evropi


Predavanje doc. dr. Richarda Q. Turcsányija z Univerze v Brnu, ki ga je imel v ponedeljek, 26. marca, je zadevalo Platformo 16+1, projekt, ki ga na pobudo Kitajske in skupaj z njo izvajajo države srednje in jugovzhodne regije. V dinamičnem predavanju in živahni razpravi so predavatelj in sogovorniki, študenti in profesorji, prišli do zaključka, da je omenjeni projekt še vedno v razvojni fazi. Zdi se, da bo treba vložiti še veliko napora, da bo platforma vredna in dobičkonosna za vse države, udeležene v njej.

O predavatelju:

Dr. Richard Q. Turcsányi je docent na Univerzi Mendel v Brnu, direktor Inštituta za strateško politiko STRATPOL v Bratislavi in raziskovalec na Inštitutu za mednarodne odnose v Pragi. Študijsko in raziskovalno je bival ter deloval na Univerzi v Torontu, Univerzi v Pekingu, Univerzi National Chengchi v Tajpeju ter na Evropskem inštitutu za azijske študije v Bruslju.

Preučuje predvsem kitajsko zunanjo politiko, njeno vlogo v mednarodnih odnosih in odnose med Kitajsko ter državami Srednje Evrope.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. marec 2018 | v kategoriji: EARL