Skoči do osrednje vsebine

Na Fakulteti za družbene vede obeležili 25. obletnico bilateralnih odnosov med Indonezijo in Slovenijo


Na Fakulteti za družbene vede je 29. novembra 2017 potekala slovesnost ob 25. obletnici indonezijsko-slovenskih odnosov v soorganizaciji z Veleposlaništvom Republike Indonezije in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Udeležence dogodka je pozdravila dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob, ki je v svojem nagovoru predstavila fakulteto in poudarila pomen sodelovanja dveh prijateljskih držav tudi na področju visokošolskega izobraževanja in raziskovanja. V ta namen sta dekanja FDV in dekan Fakultete za družbene in politične vede Univerze Padjadjaran podpisala sporazum o sodelovanju.

Goste je nagovoril tudi g. Matej Marn, generalni direktor za skupno zunanjo in varnostno politiko na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, osrednji govornik pa je bil veleposlanik Republike Indonezije dr. Darmansjah Djumala, ki se je dotaknil preteklih dvostranskih odnosov med obema prijateljskima državama in poudaril velik potencial za uspešen razvoj sodelovanja v prihodnje.

V okviru dogodka je potekal seminar o medsebojnih odnosih obeh držav v evropskem in azijsko-pacifiškem geopolitičnem kontekstu, ki sta jih predstavila zasl. red. prof. dr. Anton Bebler s Fakultete za družbene vede in dr. Arfin Sudirman s Fakultete za družbene in politične vede Univerze Padjadjaran.

Tema razprave pa so bili tudi dvostranski gospodarski odnosi in še neizkoriščene priložnosti, ki bi jih bilo treba izkoristiti v prihodnje. O tem sta razpravljala g. Nurul Ichwan z Indonezijskega investicijskega usklajevalnega odbora in dr. Zoran Stamatovski, SPIRIT Slovenija.

Ob robu dogodka pa je potekala tudi razstava tipičnih indonezijskih in slovenskih izdelkov ter poslovni forum indonezijskih in slovenskih podjetjih. Indonezijski predstavniki so si ogledati tudi Vzhodnoazijsko raziskovalno središče, skupni projekt Fakultete za družbene vede in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, in izrazili interes za sodelovanje v prihodnje.
 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. december 2017 | v kategoriji: EARL