Moja knjižnica in vpis gesla


Obveščamo vas, da se zaradi zagotavljanja večje varnosti in uskladitve s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) po novem ob preverjanju gesel za storitve COBISS upoštevajo male in velike črke.

Tako je zdaj ob prijavi v storitev Moja knjižnica treba vpisati natančno takšne znake, kot so vpisani v bazi knjižnice. Če imate pri prijavi težave, lahko poskusite vpisati geslo z različnimi kombinacijami velikih/malih črk. Najboljša rešitev pa je, da ob neuspešni prijavi ponastavite svoje geslo za storitev Moja knjižnica na povezavi https://plus.si.cobiss.net/opac7/mylib/password?pass=reset. Novo geslo mora biti močno, kar pomeni, da mora biti sestavljeno iz velikih in malih črk, vsaj enega znaka in vsaj ene številke. Če geslo ni ustrezno, prejmete obvestilo.

Geslo za profil Moj COBISS je lahko isto kot geslo za storitev Moja knjižnica, vendar ne nujno. Če ste kreirali profil Moj COBISS prek storitve Moja knjižnica, je geslo isto. Če ste kreirali profil Moj COBISS prek svojega računa za Facebook ali Google, geslo ni nujno isto kot geslo za storitev Moja knjižnica. 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. februar 2020 | v kategoriji: Obvestila