Skoči do osrednje vsebine

Vabilo - pogovor na temo Izzivi in priložnosti v indopacifiški regiji


V Veliki dvorani Fakultete za družbene vede bo 24. maja ob 18h potekal pogovor na aktualno problematiko dogajanj v indopacifiški regiji.

Dogodek obeležuje trideset let vzpostavitve diplomatskih odnosov med Avstralijo in Slovenijo. Na njem bodo obravnavana vprašanja glede stabilnosti v mednarodni skupnosti nasploh, ter še posebej v indopacifiški regiji: kakšna je (lahko) vloga Evrope v indopacifiški regiji; in kako lahko Slovenija prispeva k obravnavanju in reševanju problemov v njej. Sogovorniki, priznana novinarka in poznavalka regije Zorana Baković, novi slovenski veleposlanik v Južni Koreji, Nj. Eksc. Jernej Müller, Emil Stojanovski, namestnik veleposlanika Avstralije, ter prof. dr. Zlatko Šabič, vodja EARL, bodo svoja razmišljanja izmenjali pod moderatorstvom mag. Nine Pejič (Fakulteta za družbene vede).

Pogovor in razprava bosta potekala v angleškem jeziku. Po razpravi bo priložnost tudi za neformalno kramljanje na priložnostnem sprejemu, na katerega vabi avstralsko veleposlaništvo.

Na dogodek se je obvezno potrebno prijaviti, in sicer prek e-pošte na vienna.embassy@dfat.gov.au.

Več v prilogi.

24 May Indo Pacific panel discussion FINAL


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. maj 2022 | v kategoriji: EARL