EARL pozdravlja novo knjižno delo!


Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) vabi na predstavitev knjige avtorjev Matjaža Uršiča in Heide Imai, z naslovom 

Creativity in Tokyo - Revitalizing a Mature City

Predstavitev knjige, ki je letos izšla pri založbi Palgrave, bo potekala v torek, 1. decembra 2020, ob 10. uri, na naslednji povezavi:

https://uni-lj-si.zoom.us/j/94521515333">https://uni-lj-si.zoom.us/j/94521515333

Meeting ID: 945 2151 5333

 

Avtorja bosta predstavila osnovna dognanja iz raziskave, ki je botrovala knjigi. Zatem bosta na voljo za morebitna vprašanja. 

Pogovor bo povezoval prof. dr. Zlatko Šabič

Vabljeni!

O knjigi:

Knjiga se osredotoča na pogosto spregledane kontekstualne prostorske dejavnike, ki sestavljajo urbano ustvarjalno klimo ali inovativni urbani milje v sodobnih mestih. Besedilo temelji na intervjujih z vrsto ustvarjalnih akterjev po različnih soseskah Tokia in ponuja redek vpogled v zapleten nabor elementov, ki zagotavljajo dolgoročno fizično in družbeno-kulturno podporo urbani ustvarjalnosti. Uršič in Imai poudarjata medsebojno vplivanje fizičnih in mehkih (družbenih) dejavnikov v procesu oblikovanja prostorov in raziskujeta, kako na ustvarjalnost mesta vplivata finančna podpora in dostopna infrastruktura. Obenem poudarjata pomen neformalnih omrežij in storitev ter obstoj skritega, lokalno vgrajenega znanje, ki zagotavlja ogrodje za razvoj dražljajev, potrebnih za razvoj ustvarjalnosti. Avtorja prikazujeta kako sta razvoj urbane ustvarjalnosti in celotnega mesta odvisna ne le od strategij načrtovanja formalnih oblasti (od zgoraj navzdol), temveč tudi od ustreznega vključevanja raznovrstnih elementov (od spodaj navzgor) , ki so del spregledanega, skritega konteksta mestnih prostorov.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. november 2020 | v kategoriji: EARL