Dostop do zbirke New Pauly Online


New Pauly Online vsebuje celotni zbirki Brill's New Pauly (angleška izdaja) in nemško izdajo Der Neue Paulyki jo od leta 1996 dalje izdaja založba JB Metzler.

Enciklopedični razpon, visok akademski standard ter interdisciplinaren in sodoben pristop v povezavi z jasno in razumljivo predstavitvijo delajo iz zbirke vrhunski referenčni pripomoček za raziskovanje starega sveta, pripomoček, ki nima pravega tekmeca in pokriva več kot dvatisočletno zgodovino od drugega tisočletja pr. Kr. do zgodnjega srednjega veka. Posebnega poudarka so deležni medsebojni vplivi med grško-rimsko kulturo na eni strani ter semitsko, keltsko, germansko in slovansko kulturo ter judovstvom, krščanstvom in islamom na drugi. Razdelek o klasični tradiciji je posvečen vplivu antike in procesu kontinuirane reinterpretacije ter prevrednotenja antične dediščine ter ponuja tudi pregled nad zgodovino raziskav na tem področju.

Zbirka odpira okno v stanje raziskav tako na tradicionalnih kot na novih področjih ter združuje znanje vodilnih raziskovalcev z vsega sveta. Mnoga gesla prinašajo tudi zemljevide in ilustracije, angleška izdaja pa vsebuje posodobljene bibliografske reference.

Značilnosti in prednosti:

 - vključuje vse zvezke Der Neue Pauly in Brill's New Pauly,

 - edinstvena dvojezična izdaja,

 - iskalno abecedno kazalo v nemščini in angleščini

 - preprosti vpisi, direkten dostop do osnovnih informacij (imen, krajev, datumov, predmetov) z vseh področij grške in rimske kulture,

 - omogoča osnovno in napredno iskanje,

 - kazalke s hiperpovezavami,

 - odprte spletne povezave uporabnikom omogočajo preprosto iskanje izvoda vira, do katerega bodo lahko dostopali.

Dostop do zbirke je na voljo študentom, zaposlenim in drugim uporabnikom na osnovi IP avtentikacije iz prostorov FDV. Do konca meseca bo urejen tudi dostop od doma preko Mrežnika.

Ponudnik (založnik): Brill 

Povezava za dostop

Morebitna opažanja, pripombe in predloge v zvezi z zbirko lahko sporočite na knjiznica@fdv.uni-lj.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 19. december 2018 | v kategoriji: Obvestila