Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Spletno predavanje prof. Ming-sho Ho: »Jedrska energija in istospolne poroke: politika družbenih gibanj na Tajvanu«

Vljudno vabljeni na spletno gostujoče predavanje prof. Ming-sho Ho: »Jedrska energija in istospolne poroke: politika družbenih gibanj na Tajvanu« (»Nuclear energy and same-sex marriage: the recent politics of social movement in Taiwan«), ki bo v ponedeljek, 8. marca ob 9.30.

01. marec 2021

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne spletne tečaje! NOVI TERMINI!

Osrednja družboslovna knjižnica JG se prilagaja trenutnim razmeram s storitvami, ki potekajo na daljavo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih e-tečajev, ki so za člane knjižnice brezplačni: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako pa vas vabimo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

01. marec 2021 | Obvestila, Tečaji

Spletna okrogla miza o moderni in sodobni tajvanski filozofiji

EARL in članice ter člani Oddelka za azijske študije FF UL vas v prihodnjem tednu prisrčno vabimo na ogled spletne okrogle mize na temo moderne in sodobne tajvanske filozofije. Okrogla miza, ki jo organizira Univerza v Neaplju, bo potekala naslednji četrtek, 04.03.2021 ob 11.30 CET. Po predstavitvah, ki jih bodo podali udeleženci in udeleženke okrogle mize, boste imeli tudi enkratno priložnost, z njimi debatirati oziroma jim postaviti kakšno vprašanje.

26. februar 2021

Nič več karantene za gradivo – UV-C svetlobni STERILIZATOR

Da bi svojim uporabnikom zagotovili varno uporabo knjižničnega gradiva, smo se v knjižnici odločili za nakup UV-C svetlobnega sterilizatorja. Prav tako bo ponovna izposoja hitrejša, saj karantena za gradivo ne bo več potrebna.

23. februar 2021 | Obvestila

Testni dostop do JSTOR-jevega Artstor-ja

Artstor je najobsežnejši slikovni vir za izobraževalno in znanstveno uporabo. Do 30. junija 2021 je za študente in osebje UL omogočen oddaljen dostop do Artstor-a.

22. februar 2021 | Obvestila

Simpozij - Vzhodna Azija: Pandemija COVID, etika globalnega humanizma in usoda kulturnih dediščin.

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je eden izmed soorganizatorjev simpozija z naslovom Vzhodna Azija: Pandemija COVID, etika globalnega humanizma in usoda kulturnih dediščin. S simpozijem, ki bo potekal v soorganizaciji Oddelka za azijske študije in programske skupine Azijski jeziki in kulture Filozofske fakultete, bomo obeležili četrt stoletja obstoja obstoja Oddelka.

21. februar 2021 | EARL

Poziv za prispevke: Situations International Conference 2021

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je so-organizator mednarodne konference Situations 2021 z naslovom Med Azijo in Evropo: kam gredo primerjalne kulturne študije? Konferenca bo izvedena Ljubljani med 21. in 22. majem 2021 v hibridni obliki (kombinacija spletnih in fizičnih dogodkov). Rok za oddajo raziskovalnih predlogov, ki naj bodo dolgi 4.000 besed, vključno s 100 besed dolgim življenjepisom in 150-besednim povzetkom, je 15. april 2021.

21. februar 2021 | EARL

Zakaj je knjižnica srce fakultete?

To boste izvedeli v kratki predstavitvi, ki smo jo pripravili za informativne dneve FDV 2021. Vabljeni k ogledu.

11. februar 2021 | Obvestila

Dostop do revije New Statesman

Študentom in zaposlenim FDV je omogočen dostop do revije New Statesman. Naročnina pokriva dostop do britanske in mednarodne verzije spletnega mesta New Statesman, kjer najdete aktualne in arhivske članke revije New Statesman ter dodatne spletne vsebine, tudi poddaje (podcaste).

11. februar 2021 | Obvestila

Spletno predavanje “Poroka na poti k enakosti: tajvanska zgodba”

EARL vabi na spletno predavanje »Taiwan Lectures on Chinese Studies«, ki ga organizirajo naši partnerji, School of Oriental and African Studies(SOAS), Velika Britanija, National Central Library (Tajvan, in Center for Chinese Studies (Tajvan).

19. januar 2021 | EARL