Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Predavanje dr. Nataše Vampelj Suhadolnik ob ciklusu javnih predavanj v EARL: Zbirateljska kultura in vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

17. aprila 2019 ob 17:00 v predavalnici 08 (EARL, FDV) bo potekalo predavanje z naslovom "Zbirateljska kultura in vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji".

15. april 2019 | EARL

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Raziščite načine učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov. Najdite le tiste informacije, ki jih resnično potrebujete ter pridobite relevantne znanstvene članke z uporabo različnih orodij v zbirkah e-revij in e-knjig . Tečaj bo v torek, 16. 4. 2019 od 10h do 12h v predavalnici 25 na FDV.

08. april 2019 | Tečaji

Drugi Korejski dnevi na FDV

Konec februarja in sredi marca je EARL gostil štiri predavanja o korejski zgodovini, kulturi, družbi in filozofiji.

04. april 2019 | EARL

Predavanje dr. Jane Rošker "Nasprotje in protislovje v zrcalu medkulturne filozofije: Primerjava dialektičnih modelov Nishide Kitaroja in Mou Zongsana"

Predavanje, ki je vključeno v program Ciklus javnih predavanj v EARL (East Asian Resource Library) ob stoletnici UL in FF bo v prostorih EARL (ODK JG, 1. nadstropje), v sredo 3. aprila ob 17h.

02. april 2019 | EARL

Gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations"

V pondeljek, 8. aprila, bo v Modri sobi (Filozofska fakulteta) potekalo gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations," ki ga bo izvedel prof. Wen-cheng Lin (National Sun Yat-sen University).

01. april 2019 | EARL

Japonsko gospodarsko in poslovno okolje

Javna predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem 27. in 29. marca.

19. marec 2019 | EARL

Dr. Chikako Shigemori Bučar na srečanju Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe

Chikako Shigemori Bučar, vodja katedre za japonologijo, se je udeležila srečanja “Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe” , ki ga je priredila Japonska fondacija v Budimpešti od 2. do 3. februarja 2019.

13. marec 2019 | EARL

Nina Pejič na konferenci DLD Münich: rastoča Azija in vloga Evrope v spreminjajočem se svetu

DLD München je The Economist imenoval za eno od dveh najpomembnejših konferenc o inovacijah v Evropi. Tik pred ekonomskim vrhov v Davosu je konferenca privabila 150 govorcev ter 800 udeležencev.

26. februar 2019 | EARL

Profesorica Jana S. Rošker in lektorica dr. Téa Sernelj gostujoči raziskovalki na Taipei National Central Library

V tem obdobju sta izvajali raziskovalno delo v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta, ki ga financira fundacija Chian Ch'ing-kuo. Osrednji cilj projekta je sistematična predstavitev dela in dosežkov modernih in sodobnih tajvanskih filozofov evropski (zlasti srednje- in vzhodnoevropski) akademski publiki.

19. februar 2019 | EARL

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj EndNote Basic

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite z ročnim urejanjem referenc in citatov? Pridružite se nam na tečaju

v četrtek, 14. 2. 2019 od 14.00 do 18.00 ali

v sredo, 20. 2. 2019 od 9.30 do 13.30

v predavalnici 26 na FDV.

Usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote Basic ter njegovo funkcijo »Cite While You Write«, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

25. januar 2019 | Tečaji